С клаксони и патриотични песни част от протестиращите пловдивчани се

...
С клаксони и патриотични песни част от протестиращите пловдивчани се
Коментари Харесай

Пловдивчани на протеста: Вече не издържаме да ви издържаме

С клаксони и патриотични песни част от протестиращите пловдивчани се насочиха към София през вчерашния ден, с цел да се включат в националния митинг. Друга група се насочи на автошествие по пловдивските улици. То потегли рано сутринта от паркинга на огромен хипермаркет на бул. " България ", мина през основни пловдивски булеварди и по обяд близо стотина протестиращи се събраха пред постройката на общината, скандирайки " Мафия " и " Оставка ".

" Вече не устояваме да ви устояваме ", бе изписано на една от колите, от която звучеше " Боят настана ". Прах в очите. Така нарекоха понижението на цените на горивата протестиращите. Те твърдяха, че страната не подхваща всички ограничения, с цел да могат българите да си обезпечат обикновени условия за живот.

Организаторката Весела Колева пък отхвърли митингите да са партийно подкрепени. „ Всички тук сме елементарни хора и желаеме да изразим недоволството си “, уточни тя. " Силно се надявам да се провокира Велико национално заседание и да се промени законодателството. Искаме заслужен живот ", добави Колева. Стоян Тодоров пък изясни, че е неудовлетворен от цялата бедност, от ниските приходи и съобщи, че чака да го чуе цялата страна и да бъде вдигната минималната заплата.

Минимална заплата 800 лева и минимална пенсия 450 лева изиска един от протестиращите пловдивчани през вчерашния ден. " Това е минимумът, с който можем да оцелеем “, безапелационен бе Живко Атанасов.

" Защо цената на тока у нас е по-висока от тази в останалите страни, откакто си го произвеждаме. Българската храна в Англия е на половина по-евтина, в сравнение с по магазините ни. Всичките ми другари избраха Острова ", съобщи жена от митинга. Друг протестиращ сподели, че не желае да работи за 300 лв., и изиска оставката на цялото държавно управление. Присъстващите го поддържаха, като извадиха от джобовете си жълти стотинки и ги хвърлиха, с цел да покажат защо работи през днешния ден българинът.

„ Засрамете се, българи, една шепа сме, не може всеки да гледа себе си, тъй като по този начин стигнахме дотук. Трябва да сме единни “, съобщи различен протестиращ. Той бе ядосан, че на митинга са излезли малко на брой. С крясъци " Българи, юнаци " обаче минути по-късно бе посрещната групата от 30 души, която дойде от Пазарджик и се вля при протестиращите пред Общината. Те желаеха по-висока минимална заплата и повдигане на пенсиите. А координаторът на групата се обърна към ръководещите с ръка на сърце и думите: " Недейте да крадете от страната. Сега всички тук са мирни, само че ще пристигна време, когато няма да е по този начин ", предизвести мъжът. И добави, че протестиращите желаят да живеят обикновено в личната си страна, а не да се скитат по света.

Отношението на ръководещите към народа ни протестиращите дефинираха като " геноцид и почистване на хлебарки в баня ".

Насъбралото се голям брой благодари на служителите на реда с овации, че извършват служебните си отговорности, без да пречат на протестиращите. От рано сутринта полицейски коли и жандармерия съпровождаха шествието. На ул. " Иван Вазов ", където шествието дойде с колите си и трябваше да продължат до общината пешком, униформените упътваха водачите къде да паркират и не позволиха безпорядък и произшествия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР