С километри дълга колона от 300 цистерни с откраднат сирийски

...
С километри дълга колона от 300 цистерни с откраднат сирийски
Коментари Харесай

Американци оглавили колона от 300 автоцистерни с краден сирийски петрол

С километри дълга колона от 300 цистерни с откраднат сирийски нефт минали сирийско-иракската граница на изток във вторник, 23 март, охранявани от американски войски. Сирийската осведомителна организация Sana заяви, че през последните месеци американците са транспортирали няколко десетки конвоя с крадени от Сирия петролни артикули до иракска територия.
Според Sana пратката на сирийски нефт до Ирак минава през незаконния граничен пункт Махмудия.
 След военни триумфи Русия се опасява да не затъне в Сирия След военни триумфи Русия се опасява да не затъне в Сирия
Войната в Сирия се трансформира в невидима война, която изчезна от съвсем всички телевизионни екрани, макар че преди безусловно ги е изпълва...
Въоръжени отряди на Сирийските демократични сили, подкрепяни от Вашингтон, всекидневно изнасят за Ирак по към 140 000 барела (над 22 млн литра) недопечен нефт, крадейки го от полета в източната провинция Хасаке в САР. Според губернатора на тази провинция Хасан Халим Халил, назначен от държавните сили, главно конвоите с откраднатия нефт от сирийския народ се водят от американците.
Правителството в Дамаск неведнъж е изтъквало пред международната общественост, че американските военни структури са нелегално ситуирани на сирийска територия и под правдоподобния претекст за обезпечаване на сигурност и битка с тероризма ограбват естествените запаси на Сирия.
По-рано американските военни елементи в северната част на провинция Дейр ес-Зор в региона на газовото находище Конико в източната част на САР са били подложени на ракетни удари от незнайна страна. Според организация Ал-Маядийн има жертви измежду американските военни.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР