С късен гол, паднал в добавеното време Лудогорец успя да

...
С късен гол, паднал в добавеното време Лудогорец успя да
Коментари Харесай

Лудогорец надви Славия в 93-ата минута

С късен гол, паднал в добавеното време Лудогорец съумя да пречупи Славия и да стигне до триумф с 2:1 в дуел от 20-ия кръг на шампионата.

Лудогорец стартира по-добре мача, като още в началните минути се настани в половината на Славия. В 11-ата минута Якуб Пьотровски шутира към вратата на Светослав Вуцов, само че стражът на Славия мазета в ъглов удар.

В 15-ата минута Кирил Десподов стреля от директен свободен удар, само че право в стената от играчи.

В 18-ата минута Десподов върна към Фон Витри, който резервира топката и я пусна към Доминик Янков, а той асистира на непокрития Спас Делев. 33-годишният Делев със мощен изстрел не остави късмет на Десподов за 1:0.

В 20-ата минута Доминик Янков насочи прецизен изстрел, само че Вуцов улови.

В 29-ата минута и на Серджио Падт му се наложи да се намесва. След центриране от Ертан Томбак, Ахмед Ахмедов засече с глава и стражът на Лудогорец съумя да отрази удара му.

В 40-ата минута Доминик Янков опита изстрел от отдалеченост, само че въпреки и нерешително Вуцов улови.

В 57-ата минута влезлият като запаса секунди преди този момент Натам Гасама можеше да вкара топката във вратата на Падт от близка отдалеченост, само че стреля около нея.

В 67-ата минута Спас Делев се включи отдясно и подаде към Доминик Янков, само че неговият шут мина около вратата.

Две минути по-късно Ертан Томбак се впусна в независим рейд, навлизайки в наказателното поле бе съборен от Антон Недялков. След дълго преразглеждане и инспекция от самия Никола Попов с ВАР бе свирена дузпа за Славия. Зад топката застана Тони Тасев, който не остави шансове на Падт.

В 83-ата минута юношата на Славия Роберто Райчев дебютира в мъжкия футбол, заменяйки Крис Добрев.

В 90-ата минута Спас Делев центрира в наказателното поле, където Натам Гасама докосна финален топката преди тя да излезе, само че Никола Попов даде навън, което ядоса играчите на разградчани.

В добавеното време на срещата Педро Нареси нанесе мощен изстрел от съвсем от дъгата на наказателното поле, само че топката се удари в напречната греда.

В третата минута на добавеното време след центриране от корнер отбраната на Славия не се оправи, топката стигна до Якуб Пьотровски, който се оправи с Валентин Петров и я прати към Густаво Нонато, а бразилецът с глава матира Вуцов.

ЛУДОГОРЕЦ - СЛАВИЯ 2:1
1:0 Делев 18
1:1 Тасев 74
2:1 Нонато 90+3
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР