С калкулатор на загубите всеки може да изчисли колко би

...
С калкулатор на загубите всеки може да изчисли колко би
Коментари Харесай

НАП пусна калкулатор на загубите

С калкулатор на загубите всеки може да пресметна какъв брой би изгубил в идващите 30 години, в случай че се обезпечава на по-нисък от действителния си приход. Софтуерът е наличен на интернет страницата www.zaplatavplik.bg и досега е употребен над 4 200 пъти. Калкулаторът разрешава, след попълване на данни за действителния и заявен приход, всеки да разбере какъв брой средства няма да получи в бъдеще под формата на неизплатени средства от болнични, майчинство, компенсации за безработица, както и пенсии. Най-голям интерес софтуерът провокира измежду консуматори на възраст сред 18 и 34 години. 61 % от посетителите на уеб страницата попадат в този диапазон, а 54 % от тях са мъже.

Калкулаторът е направен взаимно от специалисти на Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт, с цел да поддържа акцията на приходната администрация против укриването на част от трудовите хонорари на наетите лица. Инициативата на Национална агенция за приходите се реализира и със съдействието и на Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда “, Министерство на труда и обществената политика, синдикатите, огромните работодателски и браншови организации.

През миналия месец Национална агенция за приходите беше хазаин на интернационална конференция, на която бяха обсъждани точно въпросите, свързани с недекларираните хонорари така наречен " заплати в плик “. В рамките на събитието бяха показани практиките на приходните ведомства и структурите на министерствата на финансите на повече от 20 европейски страни за оценяване на мащабите на недекларираната претовареност и ограниченията за противодействието й.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР