С какво ще запомним отминаващата година, какви ще са нейните

...
С какво ще запомним отминаващата година, какви ще са нейните
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Средствата за образование са най-добрата инвестиция за развитието на икономиката

С какво ще запомним отминаващата година, какви ще са нейните отблясъци в идната? На прага сред 2019-та и 2020-та Mediapool се обърна към няколко изявени персони от разнообразни професионални сфери. Днес е редът на професор Анастас Гержиков. Той е ректор на най-старото и огромно висше учебно заведение в страната - Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Тази година той беше избран отново на поста за втори мандат.

Проф. Герджиков, в случай че би трябвало с една дума да характеризирате 2019 година, коя е тя?

Оксфордският речник счита, че понятието на 2019 година е " екологична неотложност ". Противниците на Грета Тунберг биха опонирали, че става дума за екологична нервност, защото през 2019 година не се е случило нищо ново, с изключение на необятна акция на екоактивистите. Но не можем да отречем, че екологичните проблеми бяха в центъра на интереса, по тази причина бих споделил, че понятието на 2019 година е " екологичен спор.

С кои събития, процеси, персони ще се запомни 2019 година?

Основните тематики бяха политически – с изключение на акцията на Грета Тунберг, опитът за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп, военните спорове и миграцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР