С какво ще запомним отминаващата година, какви ще са нейните

...
С какво ще запомним отминаващата година, какви ще са нейните
Коментари Харесай

Съдия Нели Куцкова: Не съм оптимист, че мафията ще бъде преборена

С какво ще запомним отминаващата година, какви ще са нейните отблясъци в идната? На прага сред 2019-та и 2020-та Mediapool се обърна към няколко изявени персони от разнообразни професионални сфери. Днес е редът на арбитър Нели Куцкова, която правораздава в Софийския апелативен съд. Тя е някогашен ръководител на Съюза на съдиите в България, някогашен член на Висшия правосъден съвет и претендент за вицепрезидент през 2001 година дружно с президента Петър Стоянов. Тя имаше смелостта да отговори на въпросите на Mediapool.

Ако би трябвало с една дума да характеризирате 2019 година, коя дума бихте избрали и за какво?

Много думи ми пристигнаха на мозъка след този въпрос и нито една оптимистична или поетична – за какво ли? Спирам се на " предизвестеност " – като словесно изражение на едно дълго траяло чувство. Предизвестеност при " избора " на нов основен прокурор, на нов ръководител на КПКОНПИ. За страдание, тази дума върви дружно с доста други, все недобри – задкулисие, неяснота, неразбираеми ползи, боязън, лицемерие. Въобще, богат е българският език за претърпяното през отиващата си година.

С кои събития, процеси, персони или кавги ще запомните 2019 година? Какво ще е тяхното продължение или развиване през 2020-та?

Толкова доста кавги се заредиха, че започнах да се комплицирам кои бяха през 2019 година и кои преди този момент. Много звук се подвигна към " Апартаментгейт ", " Къщи за тъщи " и други сходни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР