С какво имущество влязоха във властта новите бургаски депутати? Детайлна

...
С какво имущество влязоха във властта новите бургаски депутати? Детайлна
Коментари Харесай

Ето колко са богати новите бургаски депутати, които влязоха във властта

С какво имущество влязоха във властта новите бургаски депутати? Детайлна информация в декларациите на националните избраници, предадени пред Сметната палата, разкрива какво имат, оповестява " Флагман ".

Ето какво може да се открие за новите депутати:

Сред новите лица на ГЕРБ е Ася Пеева, която получи сериозна поддръжка на поморийската конструкция, само че и извади необикновен шанс поради това, че бе 11/11 в листата на ГЕРБ. Дамата за пръв път заявява имуществото на фамилията си – три жилището в Поморие, четири имота, складови пространства, ниви, трайни насаждения и към 80 хил.лева спестявания. Имотите са добити от 1985 година до 2017 година Съпругът на Ася Пеева – Пламен е притежател и на дребна моторна лодка.

Друг нов народен представител от ГЕРБ – Диана Саватева е притежател на апартамент и малко ателие в Бургас, както и къща с двор в красивото странджанско село Кости. Саватева има на свое име и остарял автомобил „ Роувър”, както и 3 хил.лева потребителски заем.

Най-младата бургаска депутатка Галя Василева има 57 кв.м. апартамент в Бургас, добит като подаяние, както и къща с двор. Василева е заявила и дялове в „ Делукс България” ЕООД, което към този момент е еднолична благосъстоятелност 26-годишната Росица Станкова от Малко Търново.

Любопитна е декларацията на Николай Тишев от Българска социалистическа партия. Той и фамилията му имат три жилището – 82 кв.м., 66 кв.м., 45 кв., дялове в две къщи в Малко Търново, както и две къщи в Бургас – наследствени парцели. На името на брачната половинка му Катерина е вписано и индустриално помещение в Бургас, а Николай Тишев има отстъпено право на градеж за 139 кв.м. Семейство Тишеви е с три автомобила – две нови Шкоди и остарял Опел, както и 90 хил.лева спестявания. Николай Тишев има дялове в „ Бързо хранене” ООД.

Колегата му Тодор Байчев – юрист с дългогодишна процедура също е с много парцели – 119 ниви в Карнобатско и Община Средец, добити в последните пет години, както и два жилището, ателие, магазин и склад в Бургас и вила в Приморско. На свое име Байчев има и къща с двор в Карнобат. Декларирал е депозити към 20 хил.лева, само че и 25 хил.лева отговорности.

Друг юрист от Българска социалистическа партия – Димитър Стоянов е притежател на два дребни жилището в Бургас от по 45 и 52 кв.м., къща с двор в Малко Търново и имот в Изворище. Притежател е на лек автомобил Опел Астра. Няма спестявания, само че има отговорности от към 60 хил.лева.

Йордан Апостолов, бургаският народен представител от Обединени патриоти, е заявил, че има два жилището, две къщи, офиси, магазини и имоти в Добрич, както и ниви в Североизточна България. Апостолов разполага със 186 хил.лева налични парични средства, държи и 40 % от дяловете на земеделската компания „ Гранд Агро Компания”. Апостолов е един от огромните аграрни производители в Североизточна България, прочут е като филантроп за запазването на национални светини и дарявал големи суми за реставрирането на монументи.

Сред новите депутати е и самостоятелният Ангел Исаев, някогашен кмет на село Рудник. За него се знае, че ръководи порядъчен за мащабите на Бургас строителен бизнес, само че компанията се води на името на негови близки, а самият той е заявил, че не има дялове в комерсиално сдружение. Исаев има апартамент в Поморие и къща с двор в Рудник, както и два банкови заема за 55 хил.лева.

Севим Али от Движение за права и свободи е заявил къща с двор, склад и право на градеж в Айтос, лек автомобил Мерцедес Ц 250 и мотоциклет. Задълженията му към банкови институции са към 45 хил.лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР