С какво да заменим сладкишите, когато ни се дояде сладко? Желанието

...
С какво да заменим сладкишите, когато ни се дояде сладко? Желанието
Коментари Харесай

Жокер: С какво да заменим сладкишите, когато ни се дояде сладко?


С какво да сменяем сладкишите, когато ни се дояде сладко? Желанието за сладкиши може да бъде предизвикателство, изключително когато се появи стрес. Но има по-здравословни други възможности, които да задоволят желанието ни за сладко. Замяната на сладките лакомства с питателни артикули освен ни оказва помощ да поддържаме уравновесен хранителен режим, само че и подкрепя цялостното ни богатство.

Ето няколко чудесни други възможности, които да обмислите, когато ви се прииска да похапнете сладко:
Пресни плодове
Природните бонбони! Изберете плодове като горски плодове, ябълки, портокали или любеница, с цел да се насладите на естествена наслада, фибри и голям брой витамини и антиоксиданти. Купа смесени плодове или нарязана ябълка с поръсена канела могат да лимитират апетита ви.
Кисело мляко с мед
Кремообразното кисело мляко, съчетано с капка мед, съставлява сладко и пълноценно с протеини лакомство. То е освен вкусно, само че и предлага пробиотици за здравето на червата.
Черен шоколад
Ако не можете да устоите на шоколада, изберете черен шоколад с високо наличие на какао (70% или повече). Той е с по-ниско наличие на захар и съдържа антиоксиданти, които са потребни за сърцето ви.
Домашно приготвени смутита
Смесете замразени плодове, спанак или кейл, гръцко кисело мляко и малко мед, с цел да получите естествено сладко и богато на хранителни субстанции смути. Можете да експериментирате с разнообразни комбинации, с цел да откриете обичания си усет.
Сушени плодове и ядки
Смес от сушени плодове като кайсии, смокини или стафиди, съчетана с несолени ядки, съставлява приемлива композиция от сладко и солено. Само внимавайте за размера на порциите, защото сушените плодове могат да бъдат калорични.
Ядково масло върху пълнозърнест тост
Намажете пълнозърнест тост с бадемово или фъстъчено масло и прибавете късчета банан или капка мед. Това е здравословна и засищаща закуска, която не разрешава на желанието за захар да се появи.
Пудинг с чиа
Смесете семена от чиа с бадемово мляко, малко мед и дестилат от ванилия. Оставете я в хладилника, до момента в който се сгъсти до консистенция, сходна на пудинг. Добавете пресни плодове за спомагателна наслада.
Печени сладки картофи
Желаете нещо хрупкаво? Изпечете картофи от сладки картофи във фурната с поръсена канела. Те са питателна опция на обичайния картофен чипс.
Замразено грозде
Поставете гроздето във фризера за освежаваща, естествено сладка закуска. Те са като сладолед с размер на хапка и могат да задоволят желанието ви за нещо студено и сладко.
Билков чай с капка мед
Понякога гореща чаша билков чай с малко мед може да ви обезпечи търсения комфорт и наслада без спомагателни калории.

Не забравяйте, че умереността е от основно значение, когато се наслаждавате на тези други възможности. Също по този начин е значимо да останете хидратирани, защото жаждата от време на време може да се маскира като предпочитание за сладко. Като включите тези по-здравословни разновидности в диетата си, можете да задоволите желанието си за сладко, като в същото време поддържате цялостното си здраве и благоденствие. В последна сметка деликатният избор може да ви помогне да поддържате уравновесена диета, без да жертвате желанията на вкусовите си рецептори, написа actualno.com.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР