С какво да храним папагал? Диетата на тази птица съдържа

...
С какво да храним папагал? Диетата на тази птица съдържа
Коментари Харесай

С кои човешки храни можем да храним папагал

С какво да храним папагал? Диетата на тази птица съдържа най-вече зеленчуци, плодове, ядки, инсекти и цветя.

В тази публикация ще видите кои човешки храни са подобаващи за папагалите.

Ако не сте сигурни за някоя от тях, хубаво е първо да се консултирате с ветеринарен доктор!

Банани

Бананите са потребни плодове, на които вашият папагал да се наслаждения. Те не съдържат натрий, мазнини, и обезпечават огромно количество витамини и протеин. По-големите папагали могат сами да си обелят банана преди да го изядат. За по-малките е целесъобразно да го нарежете на няколко части и да го сервирате в купичка. Предварително измивайте плодовете, с цел да премахнете всички останки от пестициди по тях! Също по този начин постоянно давайте единствено пресни банани на вашия папагал!

Карфиол

 Карфиол

Можете да нахраните папагала си със недопечен или варен карфиол. Той е превъзходен източник на витамин С, както и на доста други хранителни субстанции, които са потребни за вашия домакински любим. Листата на растението също са безвредни за консумация.

Ленено семе

Лененото семе е превъзходен източник на омега-3 мастни киселини, които са потребни за физическото и психическото здраве на вашия папагал.

Кокосови орехи

Кокосовите орехи са с високо наличие на протеини, калций и фибри. Те съдържат витамини С и Е, както и доста минерали. Птиците могат да ядат вътрешността на кокоса и да пият кокосово мляко.

Бадеми

Бадемите са отличен източник на калций, витамин Е, здравословни антиоксиданти и протеин. Подобно на другите ядки, придържането към дребни порции е извънредно значимо, с цел да се сведе до най-малко рискът от повишаване на тегло при вашия домакински любим.

Ананас

 Бадеми

Ананасът е отличен източник на витамин С. Бъдете деликатни обаче с количеството, с което храните птицата си. То би трябвало да се управлява прецизно, защото диетата с високо наличие на захар не е добра за дълготрайното здраве. Пресният ананас може да се сервира на филийки, а за по-дребните птици нарязан на ситно, дружно с други плодове.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР