С какви нагласи очакват хората “Черният петък“? Ноември е месецът,

...
С какви нагласи очакват хората “Черният петък“? Ноември е месецът,
Коментари Харесай

Вярва ли българинът в намаленията на “Черен петък“?

С какви настройки чакат хората “Черният петък “? Ноември е месецът, в който светът обичайно прави връх в продажбите. Остават по-малко от две седмици до датата, която назоваваме “Черен петък “ – 25 ноември.

Черен петък  (на английски: Black Friday) в съвременната битова култура на Съединени американски щати е денят след Деня на благодарността, който е общопризнат за начало на коледния пазар.

На този ден нормално се предлага понижение на цените на стоките и сензитивните към изгодата американци стартират бясно извършване на покупки. Много работодатели регистрират интереса на своите подчинени и дават свободен ден на чиновниците във компанията.

В “Черния петък “ магазините отварят доста рано – към 5 сутринта, а някои най-големи търговски вериги – дори в среднощ.

Терминът „ Черен петък “ за пръв път се появява във Филаделфия в началото на 1960-те години. С него чиновници на локалната полиция са наричали петъка след Деня на благодарността поради огромните тапи по пътищата.

Няколко неправителствени организации смятат за извънредно вреден стреса през този ден. Ето за какво през 1997 година тези организации приканват американците денят да се трансформира в Ден без покупки, предава БНР.

Вярва ли българинът на пониженията и промоциите, които предлага този ден?

Ето какво споделиха хората по софийските улици:

“Когато пристигна “Черния петък “ в Българи леко завишават цените, а по-късно ги намаляват една концепция до действителните. В България “Черният петък “ не е същински Черен петък “.

Обикновено цените са повишени преди този момент и по-късно внезапно спадат. Ние си мислим, че даваме по-малко, а те са съзнателно повишени преди този момент. Подвеждаме се, тъй като не сме осведомени.

Със сигурност ще се възползвам от международния “Черен петък “, тъй като там нещата повече си заслужават. Не счита, че офертите, които се оферират, са задоволително ниски, с цел да мога да пазаря.

Тези неща нормално са неистина. В множеството случаи от стоката, която е с отстъпката има две-три бройки, с цел да не ги хване страната и да ги глоби. Това нормално е интервалът, в който закупувам дарове за Коледа “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР