С качулка и медицинска маска скри лицето си д-р Инна

...
С качулка и медицинска маска скри лицето си д-р Инна
Коментари Харесай

Психиатърката от Пловдив, обвинена в източване на Здравната каса, остава в ареста

С качулка и здравна маска скри лицето си доктор Инна Бончева, психиатър от Пловдив, при влизането в залата на Районен съд Пловдив през днешния ден. В залата по нейна молба съдът забрани да се снима. Задържана преди два дни по обвиняване за машинация в изключително огромни размери , тя чу мярката си за неотклонение- задържане под стража. 
На брифинг през вчерашния ден Районна прокуратура изнесе данни по обвиняванията против психиатърката с 20 годишна процедура. Разпитани са 75 очевидци , в кабинета и са открити ампули от скъпоструващи медикаменти, дотирани от Здравната каса, открит е и силиконов щемпел на РЗОК.

Според обвиняването, тя е нанесла вреди за над 500 000 лева , изписвайки трите медикаменти на 52 души, открити до момента, които даже не са я посещавали. Диагнозата параноидна шизофрения дава право за три безвъзмездни медикаменти, които другояче са скъпи- единствено една от ампулите е със цена сред 700 и 900 лв., медикаментите са хранилище, слагат се през две седмици. Прокуратурата твърди, че пациентите не са били заболели, някои даже не са били в страната в този интервал, а след оформяне на документите медикаментите са вземани от една и съща аптека от други лица. Как тъкмо се е облагодетелствала доктор Бончева от по този начин издигнатата скица, още не е напълно ясно, по данни на прокуратурата, тя е продавала медикаментите на половин цена на черния пазар. Пред съда през днешния ден психиатърката отхвърли обвиняванията и сподели, че за нея те са неуместни
Срещу доктор Бончева са повдигнати две обвинявания - за машинация и за документно закононарушение. По първото законът планува затвор до 9 години и конфискуване на половината имущество. По второто наказването е до 6 години отнемане от независимост. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР