С живописно Дионисиево шествие в 13 часа днес започва една

...
С живописно Дионисиево шествие в 13 часа днес започва една
Коментари Харесай

Младото вино дефилира в Пловдив за 11-та година

С картинно Дионисиево шествие в 13 часа през днешния ден стартира една от най- известните туристически прояви в Пловдив, утвърдила се през последните 10 години - фестивалът " Дефиле на младото вино ". Старият Пловдив за следващ път става освен място за разходка измежду красиви къщи, само че и маршрут, по който на 12 места посетителите могат да опитат младото вино на разнообразни мазета и кулинарни изкушения. Срещу жетони, които могат да се закупят от Bilet.bg, всеки е добре пристигнал за една дегустация, само че има и екстри, които включват разнообразни брандирани аксесоари. 

За пръв път Дионисиевото шествие и виненият тур в Старият Пловдив се организираха през 2009 година и от този момент броят и на участниците винопроизводители, и на посетителите единствено пораства. Миналата година в любопитната разходка са се присъединили 23 000 души.

Организатори на проявата са Съветът по туризъм - Пловдив и община Пловдив в съдействие с Общински институт " Старинен Пловдив ", Регионален исторически музей и Регионален Етнографски музей, Градска художествена изложба, Университета по хранителни технологии – Пловдив, и Фондация „ Пловдив 2019 “, професионалните гимназии и висшите образователни заведения, всички участници във винения бизнес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР