С жива усмивка учениците от ЕГ Проф. д-р Асен Златаров

...
С жива усмивка учениците от ЕГ Проф. д-р Асен Златаров
Коментари Харесай

Усмивка с много настроение от Езиковата гимназия



С " жива усмивка " учениците от ЕГ " Проф. доктор Асен Златаров " - Хасково означиха Световния ден на усмивката. Осмокласници се пробваха да пресъздадат известното усмихнато жълно личице на създателя на празника - американският график Харви Бел, основал признака като час от рекламна акция преди повече от половин век. Днес усмихнатото лице е един от най-популярните емотикони освен в Интернет.
Още преди започването на образователните занятия, учениците бяха посрещнати от доброволци от младежката организация на БЧК, които им раздадоха пасти за зъби за блестяща усмивка. Всеки, който пожела, получи и усмивка, нарисувана на лицето.

По традиция Световният ден на усмивката се отбелязва всеки първи петък на октомври, тъй като несъмнено има потребност от повече усмивки. Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс на 1 октомври 1999 година. Хиляди възпитаници от този град изготвят картички с усмихнатото лице, които изпращат на лечебни заведения и клиники.Специално за този ден пощенските служби на Съединени американски щати издават пощенска марка с усмихнатото жълто личице.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР