С жестока критика излезе водачът на ГЕРБ Бойко Борисов срещу

...
С жестока критика излезе водачът на ГЕРБ Бойко Борисов срещу
Коментари Харесай

Борисов: С този бюджет няма да влезем в еврозоната

С жестока рецензия излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов против президента Румен Радев и парламентарните обединения поради признатите през вчерашния ден бюджетни промени.

Според Борисов нарастването на пенсиите, при липса на доходи, ще сътвори следната алтернатива пред идващото държавно управление - или да ги резервира в признатия в този момент размер, и да рискува нарастване на бюджетния недостиг, или да ги редуцира, и по този начин да извърши политическо самоубийство. " За еврозоната можем да забравим с това което вършат в този момент... Ако сметките ни са правилни, ние все още би трябвало да сме на 5 % недостиг, а с тези разноски, не знам къде ще отидем ", разяснява Борисов. И предвижда, че при свръхдефицит, Европейската комисия ще започва наказателна процедура против България.

" Ние сега вървим като хазартен състезател, отишъл на ротативка и изхарчил парите, и за ястие, и за къщата. Изходът от това, което Радев прави с неговата тайфа, е или да теглим голям дълг, или да качваме налози. Бъдете почтени и кажете – вчерашното решение изисква нарастване на налозите. Бъдете откровени с народа. Не си купувайте на Радев изборите с тези пенсии ", обърна се Борисов към депутатите.

 

Очаквайте детайлности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР