С изумителните 6,6 милиона души, подали молба за обезщетения за

...
С изумителните 6,6 милиона души, подали молба за обезщетения за
Коментари Харесай

Над 20 млн. американци могат да загубят работата си този месец

С изумителните 6,6 милиона души, подали молба за компенсации за безработни предходната седмица, Съединените щати доближиха тъмен връх: съвсем един на всеки 10 служащи е изгубил работата си единствено през последните три седмици, оповестява „ Сабах “, представени от БГНЕС.
Цифрите съставляват най-големия и най-бърз низ от загуба на работни места от 1948 година Бизнесът в цялата страна е спрял поради експлоадирането на ковид. Повече от 20 милиона американци могат да изгубят работата си този месец.
Смята се, че вирусното огнище е заличило съвсем 1/3 от продукцията на стопанската система през настоящото тримесечие. 48 щата са затворили дребни компании. Ресторанти, хотели, универсални магазини и дребен бизнес са уволнили милиони, до момента в който се борят да заплащат сметки в миг, когато приходите им изчезват.
Като цяло през последните три седмици 16,6 милиона американци са подали молба за обезщетение за безработни. Държавните бюра за по труда в цялата страна са затрупани от молби. И се чакат още съкращения на работни места. Коефициентът на безработица може да доближи 15% съгласно прогнозите в априлския отчет за предстоящата претовареност при започване на май.
Всичко за рецесията следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР