С изритването на финансовия министър Владислав Горанов, министър-председателя Борисов очевидно

...
С изритването на финансовия министър Владислав Горанов, министър-председателя Борисов очевидно
Коментари Харесай

Румен Петков във Варна за рокадите в МС: Борисов клекна на Божков

С изритването на финансовия министър Владислав Горанов, министър-председателя Борисов явно кляка пред господин Васил Божков. Това съобщи ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков пред медиите във Варна, в коментар на рокадите в кабинета. Той изясни, че в продължение на месеци Борисов и Горанов са били безапелационни, че няма да дават отговор на лица с повдигнати обвинявания. Само ден обаче преди да бъде оповестена новината, че финансовият министър ще бъде отхвърлен от служба, той е декларирал, че няма никакви претекстове за оставка.
„ Един от претекстовете, който министър председателят показа, бе обвързван с това, че Горанов е от Движение за права и свободи, а вторият претекст, който е същинският, беше, че би трябвало да му се търси отговорност за неналичието на надзор в областта на хазарта. Т.е. министър председателят декларира доста ясно следното – ето, господин Божков, виновността е някъде другаде, в случай че някой има да се занимава с теб, това не съм аз. Така, че тази поза – клекнал, подготвен на всичко, министър-председателя я демонстрира и пред господин Доган, преди този момент пред други хора, а в този момент я показва по един доста безсъвестен метод и пред господин Божков “.
Румен Петков разяснява и промяната вътрешния министър Младен Маринов с определението необяснима рокада.
„ Маринов беше упрекнат за случая „ Росенец “, а на негово място e повдигнат шефът на Националната полиция Христо Терзийски, който пък беше в Росенец. От позиция на оперативното управление, точно това е индивидът, който провежда и разпореди всички дейности на полицията. И дейности, за които цялата отговорност носи тъкмо той, да се трансферират другаде, е меко казано неуместно “.
По въпроса за третата рокада в кабинета на Бойко Борисов – назначението на Кирил Ананиев като финансов министър, Петков е на мнение, че това е в действителност добра вест за страната, тъй като Кирил Ананиев се е потвърдил като човек, който подхожда извънредно съществено и отговорно при структурирането на бюджета.
„ Този обаче, който наследява Кирил Ананиев - Костадин Ангелов, е човек с нрав на урод и показва крепко несръчност. На Цветница той сподели, като ще го изтъквам буквално: Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да Ви кажат, че могат да Ви дадат единствено 200 бройки? Ако това се наложи, да знаете, че имаме единствено 100 места в хладилните камери в лечебните заведения, т.е. общо 300. Край на цитата. Ами те до момента жертвите в България с ковид са 330-340, а това господин Ангелов го е споделил на Цветница. Явно този човек не може да направи никакъв разбор на обективната здравната среда – предпоставки и последици. И, вместо прокуратурата да му повдигне обвиняване за втълпяване на неуравновесеност и боязън, то той става министър на опазването на здравето “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР