С изпити по физика, по химия и със събеседване за

...
С изпити по физика, по химия и със събеседване за
Коментари Харесай

Кандидатстудентските изпити по физика, химия и по Графичен дизайн в СУ

С изпити по физика, по химия и със събеседване за специалността "Графичен дизайн " през днешния ден приключва първата кандидатстудентска сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски " за образователната 2019/2020 година. Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Изпитът по физика е от 9.00 часа и продължава четири часа. Той се състои от тест и от една задача върху образователния материал по физика за междинните учебни заведения. Задачата има за цел да ревизира умеенето на претендентите да ползват знанията си за решаването на съответен физически проблем. Тестът е формиран от 20 въпроса, обхващащи всички дялове на физиката. Целта е инспекция на познаването на физичните величини и закони.

На изпита по физика се позволява потреблението на калкулатори. Не се позволява използването на електронни бележници, на портативни компютри и на калкулаторите към мобилните апарати.

Конкурсният изпит за специалността "Графичен дизайн " също е от 9.00 часа и е под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите показват портфолио с авторски произведения. Портфолиото може да бъде в един от следните разновидности: произведения в оригинал; произведения под формата на фотографии на книжен носител; произведения в електронен вид - на персонален преносим компютър.

Кандидатстудентският изпит по химия е от 14.00 часа и продължава четири и половина астрономически часа. Изпитът се състои от два съставния елемент. Първият от тях се прави оценка с числова оценка по шестобалната система. Тази числова оценка се употребява за балообразуваща за всички, които аплайват с изпит по химия в Софийския университет. Компонентът е от две елементи. Първата част включва 20 тестови въпроса с избирателен отговор /един от пет/ върху материала по неорганична и органична химия. Във втората част има четири логичен задания - две по неорганична и две по органична химия.

Вторият съставен елемент от изпита по химия е наложителен единствено за претендентите за специалността "Медицина " в Софийския университет. Той съставлява насърчаване на тематика от образователния материал от седми, осми, девети и десети клас. До присъединяване в балообразуването и класирането за специалността "Медицина " се позволяват единствено кандидат-студентите, получили резултат "Да " на този съставен елемент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР