С изпълнение на песента Бог да пази България и националния

...
С изпълнение на песента Бог да пази България и националния
Коментари Харесай

Свобода за вярата искат протестанти и евангелисти

С осъществяване на песента " Бог да пази България " и националния химн към 100 души , развявайки българския байрак, излязоха на кротичък митинг и молитвено шествие в парка на " Княжеската градина " в София .

Мирният митинг и молитвеното шествие е проведено от християнската общественост на протестантските и евангелските вярващи в България и църквите, които съставляват.

Те упорстват за отстояване на конституционните права и свободата на изповедание.

Демонстрантите носят и плакати с надписи " България е народна власт на диктатурата и тоталитаризма ", " Законът за вероизповеданията е дискриминационен към по-малките обичайни вероизповедания ", " Свобода на словото, на вярата, на убежденията ", " Законът за вероизповеданията не подсигурява националната сигурност ", " Спрете законопроекта за вероизповеданията ", " Не на намесата на страната във вярата " и други.

Както обособени текстове, по този начин и цялостният дух на оферти законопроект за вероизповеданията е непознат на демократичните полезности и се пробва да върне жителите на България във времена , в които репресивната страна посредством своите силови структури преследваше верските общности и ги третираше като " врагове на народа " , на мнение са протестиращите.

Недоволстващите упорстват за цялостното отпадане на препоръчаните промени в Закона за вероизповеданията . Договорените в последните дни редакции на предложенията не са задоволителни. Те са в прорез с демократичните устои и с постигнатото във времето на прехода.

Ще продължим да срещаме европейските и международните протестантски организации, институции и държавници със протичащото се в България. Те не са безразлични и ще продължат да реагират за съблюдаване на постигнатите интернационалните договорености, заканиха се протестиращите.

Недоволстващите обявиха, че всеки ден се молят за просперитета на България, както и за здравето на всички хора.

Предвидено е и молитвеното шествие с маршрут до парк НДК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР