С изложба на над 350 миниатюрни издания на български и

...
С изложба на над 350 миниатюрни издания на български и
Коментари Харесай

БАН показва уникалната си колекция от миниатюрни книги

С галерия на над 350 дребни издания на български и задгранични книги и детско ателие под мотото „ Нарисувай ми... Българска академия на науките “,се включва в тазгодишните Европейските дни на наследството.
На 19 септември, събота, от 10 до 16 часа, централната постройка на академията ще отвори порти за гости с богата стратегия. В зала „ Проф. Марин Дринов “ Българска академия на науките от 10:15 ч. ще се прожектира документалният филм „ Храмът на познанието – 150 години Българска академия на науките “, с дълготрайност 53 мин.; от 11.30 ч. – тържественият концерт-спектакъл „ 150 години Българска академия на науките “, с дълготрайност 1:47 ч. и от 14:00 ч. – документалният филм „ Театър по време на пандемия “, с дълготрайност 27 мин., отдаден на 170-та годишнина от рождението на Иван Вазов. Екскурзовод ще изнесе сказка на български и британски език за историята на постройката и на най-старата институция у нас.
 Шефът на Българска академия на науките: Неприятно е, че толкоз доста се забави планът за циклотронен център, ще ревизира Шефът на Българска академия на науките: Неприятно е, че толкоз доста се забави планът за циклотронен център, ще ревизира
Един от постерите на галерия в Смолян, отдадена на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките (БАН), показва...
Централната библиотека на ще покаже в галерия неповторимата си сбирка от дребни книги. Най-старият датиран образец е тритомното издание на Библиографския институт в Хилдбургхаузен от 1829-1830 година Целта на експозицията е обществото да се запознае с благосъстоянието, което се съхранява в и напъните, които се поставят за опазването на тази културна полезност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР