С излизането ни от Европейския съюз след броени дни, ние

...
С излизането ни от Европейския съюз след броени дни, ние
Коментари Харесай

Вместо британско goodbay, френско au revoir: Британците започнаха да учат езици

С излизането ни от Европейския съюз след броени дни, ние би трябвало да кажем доста твърдо и английско goodbye. И въпреки всичко за мнозина в Обединеното кралство наподобява, че в навечерието на напускането по-скоро става въпрос за au revoir, написа " Гардиън ".

Броят на хората, които учат език във Англия, се е нараснал два пъти по-бързо от останалия свят през последната година, а една от най-бързо разрастващите се групи са тези, които учат френски.

Още хиляди учат испански, немски, италиански или други езици на Европейски Съюз - като някои от тях се надяват да подобрят своите езикови умения до равнище, което дава отговор на условията за поданство на европейска страна.

Максин Браун, 27-годишна студентка, втора година стопанска система, учи датски през последните шест месеца с желанието да се реалокира в Дания, с цел да следва следдипломна степен и да работи в екологични планове.

" Интересувам се от ресурсната страна на стопанската система и Дания в действителност води ", сподели тя. " Затова започнах да изучавам датски през май. Много бързо съумях да стартира да чета вестници и се причислих към онлайн конгреси, с цел да се потопя в действителност в езика, започнах да чувам и радио, с цел да чуя тоновете и звуците ".

Тъй като английските жители към този момент няма да имат право да живеят и работят в страни от Европейски Съюз след 31 декември, Браун ще би трябвало да заплати такси за образование в цялостен размер и се нуждае от позволение за престояване, което изисква притежаване на датски език.

" Ако желаете поданство в Дания, би трябвало да пребивавате там девет години без спиране ", сподели Браун. " Но те имат и други канали, тъй че можете да си намерите работа или да отидете посредством обучение или да инвестирате. Само тъй като напущаме Европейски Съюз, това не ме стопира, тъй като това е нещо, което желая да направя. "

Понастоящем Обединеното кралство е една от петте най-хубави страни в " Дуолинго " по сбор учещи всекидневно, съгласно генералния управител на приложението в Обединеното кралство Колин Уоткинс, с повишаване от 132% по отношение на предходната година.

" Британците в този момент желаят да бъдат по-добри жители на света, когато пътуваме, когато вършим бизнес, когато се срещаме с хора във Англия. " Уоткинс разяснява, че доста от 15-те милиона души, записали се в онлайн курсовете, нямат за цел да станат отличници, а да получат едно главно равнище за схващане.

" Като един от първите ни курсове, френският език към този момент е доста известен, с цел да е в топ 5, новите учащи са го избрали, тъй като желаят да пътуват в бъдеще, може би желаят да вършат бизнес, да емигрират или просто да развият каквото са научили в учебно заведение. "

Други приложения за проучване на езици също следят сходен растеж. През март " Мемрайз " означи огромен растеж на новите консуматори и 70% от хората, употребяващи платформа, учат испански или френски, само че немски, италиански и японски също са известни.

Официалното проучване на езици в учебните заведения е намаляло доста през последните 15 години, само че има някои насърчителни признаци. Ежегодното изследване на езиковите трендове на Британския съвет демонстрира доста нарастване на децата, които взимат френски или испански език на GCSE през 2019 година

И макар спада в учебните заведения, възрастните не престават да ценят високо проучването на език, откри Британският съвет. По време на пролетното заключване 10% от възрастните във Англия започнаха да учат непознат език или се връща към непознат език. Една трета от интервюираните разясняват, че испанският е най-важният език за младежите, следван от френски с 20% и мандарин с 18%.
 Проучване: Въпреки Брекзит Британия остава 5-та по величина стопанска система в света
Проучване: Въпреки Брекзит Британия остава 5-та по величина стопанска система в света

200 милиарда паунда спестявания поради пандемията чакат да бъдат изразходвани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР