С изключителна наглост депутатите от ГЕРБ-СДС започнаха да изменят изборното

...
С изключителна наглост депутатите от ГЕРБ-СДС започнаха да изменят изборното
Коментари Харесай

ГЕРБ започна тотална офанзива и срещу гласуването в чужбина

С изключителна безочливост депутатите от ГЕРБ-СДС започнаха да променят изборното законодателство надалеч оттатък първичната им поръчка да върнат хартиените бюлетини като способ на гласоподаване наедно с машините. С поддръжката на хартиената коалиция, в която влизат Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, герберите нападат и изборните права на българите в чужбина.

Това пролича на днешното съвещание на парламентарната правна комисия, на която се преглеждат на второ четене промени в Изборния кодекс. Идеята на поправките, импортирани от Българска социалистическа партия, засягаха връщането на хартията. Внезапно обаче стана ясно, че хората на Бойко Борисов имат и напълно други упоритости.

Първо беше прегледано тяхно предложение, с което в кодекса се записва, че територията на страната се разделя на изборни региони. С тази почтена, на пръв взор, фраза в действителност се заличава изборният регион в чужбина. Такъв беше основан предходната година с ремонти в закона, прокарани от Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ. Тази смяна тогава обаче се оказа празна фраза в кодекса, защото не се одобри методика, с която да се дефинират броят на мандатите в задграничния регион. Въпреки това, този регион най-малко беше вписан в закона. Сега обаче на процедура задачата е той да бъде изцяло премахнат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР