С изключителен успех премина първият концерт на Симфоничния оркестър на

...
С изключителен успех премина първият концерт на Симфоничния оркестър на
Коментари Харесай

Симфоничният оркестър на БНР с изключителен успех в престижната Лоте Хол в Сеул

С извънреден триумф мина първият концерт на Симфоничния оркестър на БНР в Лоте Хол в Сеул. В една от най-престижните концертни зали в света Радиосимфониците с основния диригент Марк Кадин извършиха на 27 ноември творби на Бизе, Дворжак, Лехар, Пучини и Рахманинов. Програмата приключи с Осма симфония на Антонин Дворжак, която българската аудитория чу първа на откриването на празничния 70-ти концертен сезон 2018/2019.

"Изключителен триумф на Симфоничния оркестър на БНР довечера в влиятелната нова Lotte Concert Hall в Сеул. Три пъти на бис ме направиха доста горделив с българската музикална просвета, " разяснява изключителният и пълномощен дипломат на Република България в Сеул Н. Пр. господин Петър Андонов, който се срещна с Радиосимфониците и маестро Кадин.

Турнето на Симфоничният оркестър на БНР с маестро Кадин в Южна Корея включва концерти в Мокпо, Дегу и Сеул и приключва на 28 ноември с втори концерт в Лоте Хол. На него корейската аудитория ще чуе творби на Бетовен, Пучини, Офенбах и Чайковски, както и Девета симфония на Антонин Дворжак, която българската аудитория чу първа при започване на ноември.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР