С изключителен успех и рекордно международно присъствие приключи Втората международна

...
С изключителен успех и рекордно международно присъствие приключи Втората международна
Коментари Харесай

Голямата награда на GRAND DANCE ACADEMY замина за Япония

С извънреден триумф и рекордно интернационално наличие завърши Втората интернационална танцово-балетна академия GRAND DANCE ACADEMY, която се организира в прелестните условия на Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия ".

Японската танцова групировка „ Dance world made in Takane " завоюва Голямата премия на Академията, а миналогодишната носителка на Гран При - Ивана Харизанова, тази година завоюва първо място в категория Класически танц, възраст 12-14 години и получи специфичната премия на СОК „ Камчия " - ваучер за 14 на ден посещение в границите на танцовата академия през 2018 година

Момичетата от Страната на изгряващото слънце, които бяха измежду участниците в GRAND DANCE ACADEMY, проведена от Музикално-продуцентска компания „ Жокер Медия ", Московската държавна академия по хореография и СОК „ Камчия " ЕАД, под патронажа на Министерството на културата на Република България, и с поддръжката на РОССАТОМ и РОССЪТРУДНИЧЕСТВО и Тимбарк България, плениха присъстващите в залата с неповторимото заплитане на детайли от акробатиката в танцовите си осъществявания. Председателят на журито - проф. Марина Леонова - ректор на Московската държавна академия по хореография, връчи и документи, с които даде опция за образование и стажуване в най-престижното висше образователно заведения по хореография в съветската столица на: Веселина Илиева (България), Ева Грицак (Украйна), Ивелина Николова (България), Зорница Ценовска (България) и Моника Янебова (Чехия).

В продължение на две седмици деца от 8 до 18 години от Русия, Украйна, Австралия, Обединените Арабски Емирства, Ливан, Япония, Чехия, Гърция, Турция и България участваха в майсторски класове, водени от най-хубавите международни балетмайстори и преподаватели по балет от Академията на „ Большой театр ". Специално за всички тях, с цел да покажат прецизността в детайлите на това изтънчено изкуство се включиха Елена Андриенко- Прима-балерина на Болшой спектакъл и Заслужена артистка на Русия, Доцент в катедрата по балетно изкуство в Държавен Институт за театрално изкуство, Москва; Вадим Писарев- Народен актьор на Украйна. Художествен началник на Държавния Академичен спектакъл за опера и балет " А.Б.Соловьяненко " в град Донецк, създател и началник на Международния фестивал „ Звезди на международния балет " и Владимир Малахов -директор на балета на Берлинската Щаатсопер.

През последната седмица протече и фестивалната част, в която участниците се състезаваха в категориите - типичен, актуален и обичаен балет.
Първенците в съответните категории са:
Класически танц от 8-11 години, първо място - Веселина Илиева (България)
Класически танц от 12-14 години, първо място - Ивана Харизанова (България)
Класически танц от 15-18 години, първо място - Татьяна Мазняк (Украйна)

Класически танц - ансамбли - обединения клас 1 и клас 2 от представители на Академията на Большой спектакъл (Русия)

Категория актуален танц от 8-11 година, първо място - Маргарита Тюшева (Русия).
Категория актуален танц от 12-14 г, първо място - Альона Фонарева (Русия)
Категория актуален танц от 15-18 година, първо място - Алп Азганарикян (Турция)

Категория характерен/фолклорен танц от 8-13 г, първо място - Ирена Харизанова (България)
Категория характерен/фолклорен танц от 14-18 година, трето място - балет „ Фантазия " - Обединени Арабски Емирства.

„ Идеята на фестивала е неповторима. Само в Съединени американски щати и България се организират сходни предварителни майсторски класове ", разяснява президентът на „ Жокер Медиа " Ованес Мелик Пашаев. По време на награждаването той връчи ваучери за образование и присъединяване в Grand Dance Academy 2018 на две от младите балерини - Маргарита Тюшева (Русия) и Ивелина Николова (България), като не пропусна да благодари сърдечно за отличната организация и осъществяване на фестивала на СОК „ Камчия " и на екипа си.

Наградата на Министерството на културата на България завоюва 10-годишната Ирена Харизанова за впечатляващото осъществяване на българския северняшки национален танц, като за това си присъединяване тя получи премия и на Фериботен комплекс Оряхово.

Представителят на Россътрудничество за България, Павел Журавльов награди танцовите обединения от Обединените арабски емирства и Ливан, а 8-годишната Ема Митрева получи покана за отдих в лагер за даровити деца в Русия.
Елика-Елеватор предоставиха своите награди на Ивана Харизанова (България) и Альона Форарева (Русия).
Награждаването бе последвано от Гала концерт на призьорите в GRAND DANCE ACADEMY, който се трансформира в празник на изяществото и хубостта.
Всички актьори демонстрираха извънредно висока класа на осъществяванията си и превзеха сърцата с майсторското комбиниране на хубост и прелест със мощ и устойчивост и споделиха:

Всички с неспокойствие чакаме идващото издание на GRAND DANCE ACADEMY!

FB: JokerMediaEntertainment

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР