С изключение на Гран При на Унгария, в която Джордж

...
С изключение на Гран При на Унгария, в която Джордж
Коментари Харесай

Защо Мерцедес са бавни в квалификациите?

С изключение на Гран При на Унгария, в която Джордж Ръсел завоюва полпозишъна, тимът на Мерцедес рядко свети със мощните си представяния в квалификациите във Формула 1 от началото на сезона. Това обаче е за сметка на спортното движение, което постоянно разрешава на Ръсел и Люис Хамилтън да се придвижат напред в неделя, изключително откогато „ Сребърните стрели “ взеха решение казуса с подскачането на W13 при започване на лятото.

Според Ръсел тази липсва на движение в една обиколка се дължи най-много на проблемите, които Мерцедес има със загряването на гумите. Именно това постепенно загряване на смесите обаче разрешава на водачите на основания в Бракли отбор да съхраняват техния запас в неделя.

„ Това е нещо, което след 16 надпревари ние към момента се опитваме да разберем. Няма подозрение, че ние сме положителни в управлението на температурите на гумите, само че това играе против нас в квалификациите.

„ Мисля, че тези, с колите от средата на колоната, които загряват повече гумите си могат да се разрешат да са по-бавни в подготвителните си обиколки. Така те не нараняват гумите си доста, което им разрешава да са бързи в една обиколка.

„ Нашите подготвителни обиколки би трябвало да са относително бързи, с цел да вдигнем температурите в гумите, само че това вреди на външната част на гумите. Вероятно това ни коства показване в квалификациите. Но това е единствено доктрина, към момента нямаме причини, с които да я потвърдим “, сподели Ръсел.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР