С изключени агрегати и помпи, опасността корабът Вера Су да

...
С изключени агрегати и помпи, опасността корабът Вера Су да
Коментари Харесай

Рибари сигнализират, че рибата около Яйлата е избягала заради кораба Вера Су

С изключени елементи и помпи, заплахата корабът " Вера Су " да е към този момент напълно във вода, е напълно действителна. За това алармират риболовците от сдружението " Черноморски изгрев ". След като беше отказана помощта на техните кораби в разтоварването на " Вера Су ", в този момент те упорстват да влязат в спешния щаб за цивилен надзор при взимането на решения. Рибарите настояват, че повредата в региона е изгонила рибата.

Есента е най-силният им сезон в морето, само че в този момент работата им е под въпрос.

Това ни е най-силният месец по принцип, октомври месец е най-благоприятният, споделя Красимир Петров съдружие " Черноморски изгрев ", Балчик.

Работим тъкмо в региона, в който потъна кораба " Вера Су ", доста значим регион за нас, споделя Емил Милев ръководител на съдружие " Черноморски изгрев ", Варна.

​Сега е времето за чернокопа, сафрида и барбуна, които идват от север, пасажите се движат на избрана дълбочина и регионът на Шабла и Яйлата е най-хубавият за лов.

Ето 50 метра къде върви и регионът сред брега е доста стеснен, и елементарно се концентрира рибата и ние по-лесно риболуваме, това е образно, добавя Емил Милев.

Но след случая, корабите им се прибирали празни.

С тази тор там, риба сега няма. Преди да се скапе времето, кораби риболуваха там значи вадим празни тралове, добавя Красимир Петров.

Рибарите се притесняват, че риболовът в региона ще бъде неразрешен и фамилиите им ще останат без прехранване.

Това са кораби над 12 метра, на всеки транспортен съд по 4 индивида, към 200 индивида това са хора които са единствено директно ангажирани от корабите, от риболова. И настрана може да се направи сметка по веригата - търговия, превоз, преправка, какъв брой хора са ангажирани към това нещо, споделя Емил Милев.

​Затова реагирали незабавно и предложили помощта на всичките 52 кораба на сдружението за безплатно разтоварване на рисковия товар.

Корабите ни са дребни, те газят плитко, там регионът го знаем, имаме си задоволително положителни ехолоти, където можем да хванем камъни и по този начин щяхме да проправим път и може би щяхме да помогнем при разтоварването, споделя Красимир Петров.

Примерно ето този транспортен съд може да качи 15-20 бакса, дребните могат да качат по 5 -10. Да помогнем в извозването, споделя Емил Милев.

Писали и отворено писмо, само че не ги удостоили даже с отговор. Вместо това им се наложило да следят акции, които дефинират като цирк.

То нямаше ограничения. Те отидоха да го дърпат в най-лошото време. То е невероятно, споделя Красимир Петров.

Нелогично е с влекач, който има изпитание 40 тона, да закачи въже, което се къса на 20 тона. …Моето персонално мнение е, че са знаели от първия ден, че е безсмислено корабът да бъде извлачен, очевидно има пробойна и ще потъне след 5 благи. Ами един огромен цирк, по този начин да го нарека, споделя Емил Милев. Имаме информация, че корабът е дал напред и се е набил още в камъните. В неприятното време корабът се е хвърлял и се е удрял в скалите, и са му помогнали още малко да се заклини, добавя рибарят.

Затова са уверени, че имат право да влязат в спешния щаб и да вземат участие във взимането на решения. Твърдо отхвърлят повече да стоят и да чакат дейностите или бездействията на институциите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР