"С изграждането на газовия участък Лозенец – Недялско капацитетът на

...
"С изграждането на газовия участък Лозенец – Недялско капацитетът на
Коментари Харесай

Борисов: Две години гинаха хора заради обжалвания

"С построяването на газовия сектор Лозенец – Недялско потенциалът на директния газопровод за Турция ще доближи от 14 до 15,7 милиарда кубически метра газ ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Заедно с енергийния министър Теменужка Петкова, той инспектира построяването на 20-километровата газопроводна права. Предвижда се обектът да бъде приключен през 2018 година.

„ Доволен съм, че следващата година по това време ще имаме към газовия хъб газови връзки и в двете направления “, означи министър председателят.

Той акцентира и дейната работа по интерконекторите със Сърбия и Гърция.

По думите му реверсивните връзки се строят и се основава опция в европейския газов хъб да постъпва газ от разнообразни източници - азерски, съветски, полутечен газ, газ от Румъния и други. По отношение на самия газов хъб „ Балкан “ министър-председателят посочи, че предпроектното изследване следва да започва и ще бъде направено с европейски средства.

„ Вижда се разликата сред заварката по Южен поток, която беше правена преди време и това, което се строи сега “, сподели още министър председателят Борисов. „ Говореха по какъв начин са подписали с Азербайджан за големи количества газ. Но той не може да пристигна по въздуха. Така че, в този момент, това, което те пожелателно правеха, ние на процедура вършим допустимо “, добави министър-председателят Бойко Борисов.

Той разяснява и построяването на тол системата

- по 1,5 милиарда лв. ще се събират от тирове в България с тол системата за товарните коли от следващата година. Това сподели в Пловдив министър председателят Бойко Борисов..

„ За 10 км броя, че към 100 тира са минали, смятайте какво ще носи това на АПИ”, разяснява министър председателят. Според него би трябвало да се вложат старания, да се проектира и да се строи.

На 12 август Бойко Борисов съобщи, че ТОЛ системата ще бъде построена с държавни средства, в случай че обжалванията на публичните поръчки за избор на реализатор продължат. Вчера бяха отворени офертите в следващия търг за реализатор на ТОЛ системата. Кандидатите са шест.

Там той разяснява и привикания през вчерашния ден мъж поради пост във "Фейсбук " против него.

Заради обжалвания на публични поръчки умират хора на пътя

– това е изводът, който министър-председателят Бойко Борисов направи при инспекцията на ремонтни действия на правата Пловдив – Асеновград. Мястото е известно като „ пътя на смъртта”.

Борисов прикани за спор,

който да докара до промени в Закона за публичните поръчки.

„ Аз не съм удовлетворен от това, че две години гинаха хора тук поради тези безумни обжалвания на публични поръчки. Този път към този момент щеше да е подготвен. От компании – щатни обжалвателки, към този момент две години не можем да стартираме обходите на Поморие и Ахелой. Тол системата – две години… Сега желаеме нови влакове, нови мотриси да купим, ами, те ще апелират най-малко две години! На Кресна не престават да гинат хора”, разяснява министър председателят.

Според компанията реализатор разширението на пътя ще е готово през септември 2018 година

Предвидено е да има две дейни ленти за придвижване, които ще се разширят до габарити на автомагистрала и една спешна. Реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград се чака от 1982 година и се реализира с пари от Европа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР