С изграждането на автомагистрала Хемус, Брутният вътрешен продукт на страната

...
С изграждането на автомагистрала Хемус, Брутният вътрешен продукт на страната
Коментари Харесай

С построяването на "Хемус" БВП ще се вдигне с поне 10-20%, обяви премиерът

С построяването на автомагистрала " Хемус ", Брутният вътрешен артикул на страната ще се вдигне с най-малко 10-20%. Тази прогноза направи премиера Бойко Борисов при първата копка през днешния ден на сектора от аутобана сред пътен възел Боаза и връзката с основния път Русе - Велико Търново.

Премиерът изрази неодобрение, че хората " година и половина карат по автомагистрала, а не помнят труда на стотиците служащи, създали това допустимо. Бойко Борисов посъветва публицистите да снимат по какъв начин се работа, " с цел да се види ", освен това на всички лотове, по които сега се работи.

Премиерът предвижда, че до края на 2022 година " Хемус " ще подмине Плевен. Той успокои, че финансовият министър е обезпечил плановете. Както е известно за построяването на общо 134.14 км от автомагистралата държавното управление задели от бюджета 1.12 милиарда лева

Трасето, ще се построява от държавната компания " Автомагистрали " ЕАД, определена без конкурс и е разграничено на 6 сектора. Днес беше направена първа копка на първата права, която е с дължина 15.26 км, като стартира от Боаза и стига до пресичането на третокласния път Луковит - Угърчин, където ще е пътен възел " Дерманци ".

За тази година проектите се да стартира работата по още два сектора - от пътен възел " Дерманци " до връзката с третокласния път Радювене - Катунец, в това число пътен възел " Каленик " (19.2 км), както и от пътен възел " Каленик " до връзката с второкласния път Плевен - Ловеч (17.08 км).

Част от плануваните 134.14 км са още три сектора, за които тази година би трябвало да се направи техническото планиране. Целта е цялостното създаване на " Хемус " в сектора от Боаза до пресичането с пътя Русе - Велико Търново да завърши до 2023 година.

" Пред публицистите през днешния ден Бойко Борисов разгласи, че никой не е мислил да продължава автомагистрала " Хемус " по-далеч от Правец, поради което няма и никакви планове, които да се употребяват за основа.

Преди символичната първа копка на новото трасе, Борисов, който беше придружаван от министрите на финансите Владислав Горанов и районното развиване Петя Аврамова, ревизира напредъкът по построяването на правата на автомагистралата сред Ябланица и Боаза, която е близо 10 км. Строителството на тази права стартира в края на март 2018 година и се финансира също с национални средства. За момента упованията са тя да е подготвена половин година предварително и да се употребява след към година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР