С издигане на националния флаг на площад „Христо Ботев“ започна

...
С издигане на националния флаг на площад „Христо Ботев“ започна
Коментари Харесай

Враца отбеляза Деня на Независимостта /снимки/

С издигане на националния байрак на площад „ Христо Ботев “ стартира тържествената гала във връзка честването на 112 години от Независимостта на България, оповестиха от локалната администрация.
Сред формалните посетители, присъстващи на събитието бе и кметът Калин Каменов.
В рамките на програмата бяха изнесени исторически обстоятелства, свързани с оповестяването на независимостта през 1908 година.
Приветствие към присъстващите насочи регионалният шеф Малина Николова „ Днес, 112 години по-късно, думите от Манифеста на Българската Независимост не престават да будят душите ни, да ни тревожат, да ни напомнят, за голямото историческо значение и за решителността на тези, които с делата си изковаха бъдещето на България. Наш дълг е да се преклоним пред тези почтени мъже на отечеството, само че и да намерим мощните исторически и политически послания, а те са - последователност, споделена отговорност и единност “, сподели в словото си Малина Николова.
На тържественото честване участваха още: министърът на районното развиване и благоустройството инж. Петя Аврамова, народни представители, ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов, общински съветници, кметове на обитаеми места от област Враца, заместник-кметовете на Община Враца – Мария Попова, Петя Долапчиева и инж. Цветан Стойчков, секретарят на Община Враца – Нина Дакева, шефове на институции, възпитаници, поданици и посетители на града.
В знак на благодарност и респект на починалите за отбрана на българската самостоятелност, пред паметника на Христо Ботев, бяха поднесени венци и цветя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР