С избирането на Любо Ганев за президент на Българската федерация

...
С избирането на Любо Ганев за президент на Българската федерация
Коментари Харесай

Людмил Найденов: Искам българският треньор да се отличава и да е за пример

С избирането на Любо Ганев за президент на Българската федерация по волейбол най-сетне в действителност се трансформира концепция, отлагана с години. Създаде се треньорска комисия под управлението на някогашния национал от близкото минало Людмил Найденов. В нея влязоха Георги Петров, Владимир Котев, Георги Божилов и Евелина Арсова.

" Предизвикателството е доста огромно - разяснява Найденов. - Амбицирани сме за работа и ще гоним мечтаните положителни резултати. Избрах членовете на комисията по мои критерии. Не беше наложителна задачата те да са към този момент изцяло съумели треньори, а експерти, които имат съществени знания и желаят да работят на все по-високо равнище. Поставил съм като съществена задача да се направи методика за работа във всички 120 клуба. Ще има категоризация на треньорите. Предстоящият в понеделник виртуален семинар, който ще бъде воден от Георги Петров, е наша самодейност. Такива срещи са нужни и ще ги вършим на всеки два-три месеца. Ситуацията ни принуждава първият семинар да е виртуален, само че се надявам, че при идващите ще се виждаме онлайн. "

Обмяната на опит с треньори от други страни е била измежду главните детайли при избора на екипа на Найденов. " Всеки от сътрудниците ми има контакти в разнообразни страни - изясни той. - Разбира се, че ще следим работата там. Но моята цел е българският треньор да се отличава. Да бъде за образец за останалите. "

Треньорската комисия чака знак от Любо Ганев за оферти за имената на новите национални селекционери. Вероятно тази точка ще бъде обсъждана на идващото съвещание на управителния съвет. Ако бъде включена в него, Найденов и треньорската комисия ще посочат имената, на които са се спрели.

" Пандемията с ковид удари доста неприятно по волейбола и по спорта като цяло - приключи Найденов. - Особено огромен е казусът при юношите. Мъжете и дамите в професионалните тимове ще се нуждаят от най-малко два месеца, с цел да влязат във форма. Не по този начин стоят обаче нещата при дребните. За един младеж е значимо да играе мачове, с цел да се възпламени прочувствено и да натрупа упоритост за изява. А в този момент това е невероятно. Целта ни е, когато светът се възстановява, да дадем подтик за оптимално бърза и качествена работа с подрастващите. " /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР