С истинско бедствие се борят жителите на средногорското село Свежен.

...
С истинско бедствие се борят жителите на средногорското село Свежен.
Коментари Харесай

С истинско бедствие се борят жителите на средногорското село Свежен

С същинско злополучие се борят жителите на средногорското село Свежен. От година жителите му са подложени на невъобразим воден режим, а самообладание им се изчерпало откакто от няколко дни вместо вода от чешмите им потекла тиня и кал. Тази заран част от хората се събраха на митинг в центъра на селото.

Ани Иванова описа, че казусът е от дълги години. В долната част на селото каптажът не може да зареди всички къщи. Хората описаха, че електроуредите им изгарят, тъй като са затлачени от тиня, предава NOVA.

Според Аргир Вълчев – ръководител на общинския съвет в Брезово, има гласувани средства за възстановяване на водопроводната мрежа, само че никой не им дава пояснения за метода на изразходването на отпуснатите 100 000 лв..

От локалното ВиК обявиха, че през летните месеци популацията се усилва трикратно и това е повода за дефицита на питейна вода. Язовирът, който се употребява наоколо до селото е общинска благосъстоятелност. Пречиствателната станция не е въведена в употреба.

Кметът на община Брезово Христо Енков заяви, че казусът с питейната вода е на път на бъде позволен. Започнала е процедура за легализиране на нов водоизточник. Изградената пречиствателна станция, се чака да бъде пусната в употреба през месец май следващата година. Близо 160 000 лв. са изхарчени за хидрогеоложки изследвания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР