С истински екшън ще се запомни изпращането на абитуриентите от

...
С истински екшън ще се запомни изпращането на абитуриентите от
Коментари Харесай

Спецполицаи арестуваха абитурент пред родители и съученици

С същински екшън ще се запомни изпращането на зрелостниците от Професионалната гимназия по стопанска система в Смолян, откакто маскирани служители на реда задържаха пред събралото се голям брой от съученици, родители и близки един от зрелостниците. Пред майка си 18-годишния Марин Николов е арестуван на кръстовище под учебното заведение.

От полицията обясниха, че са получили сигнал, в който се сочи, че лице с неустановена идентичност, придвижващо се с автомобил със смолянска регистрация има нелегално автомат „ Калашников “. Около 12 часа екип от Специализирано тактическо звено за бързи дейности при ОД на Министерство на вътрешните работи – Смолян задържа младежа и претърсва джипа " Мерцедес ", с който се движел на абитуриентския си бал. Вътре откриват бутафорен автомат „ Калашников “, както и газов револвер без документи за произхода му. " Младежът е арестуван за период от 24 часа. Работата по случая продължава. Уведомена е прокуратурата ", оповестиха от полицията.

Марин дошиъл за изпращането в учебното заведение с джип Мерцедес G-класа. Негови познати допускат, че евентуално е желал да се снима с оръжията.

" Абитуриентът приключва специалността " Икономика и осведомително обезпечаване ". Никога не е имал неприятни прояви. Винаги е бил доста патриотично надъхан. Обличаше доста постоянно тениски с трикольора. С доста родолюбиво и патриотично образование е. Член е на клуб " Родопски хайдути ". Работи като защита ", сподели директорката на гимназията Мария Мечкарска.

Тя персонално не е била свидетел на ареста, защото в двора на гимнацзията вървяла гала по изпращане на 69 зрелостници и научила за случая по-късно.

Според осведомени обаче, момчето има много самочувствие, което получило около редица обществени прояви и присъединяване в събития с " Родопски хайдути " и като гайдар, на които все по-често се стреля с пушкала като част от атракцията. Марин има брат в 9 клас в същото учебно заведение, който е доста по-свит и не обича показност. Батко му пък даже провел самичък прояви, което се харесвало от много от съучениците му.

" Сигурно е желал да се покаже и тези оръжия са били единствено с цел да е център на внимание ", допускат познати на момчето. В гимназията подготвили за всички зрелостници специфичен инструктаж за сигурността им по време на бала, по какъв начин да се държат на пътя, в заведение, само че Марин даже не стигнал до класната стая, с цел да го чуе, когато е арестуван.

Присътвали на екшъна обаче споделят, че са уверени че вечерта на бала най-примерните зрелостници ще са на гимназията по стопанска система, след показното задържане на техния съученик. Не е неприятно да има такива показни акция понякога, да не се самозабравят, разяснява една от учителките, поискала анонимност.

В профила във Facebook на момчето се намират доста патриотични фотоси, измежду които обаче е сниман и с евентуално бутафорния " Калашник ", който му скапе празника.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР