С искането си да се представи алтернативно предложение за статута

...
С искането си да се представи алтернативно предложение за статута
Коментари Харесай

Лондон призна, че не може да представи навреме план за Брекзит

С настояването си да се показа различно предложение за статута на границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия Европейски Съюз е сложил на Англия тестване, което тя не може да извърши.

Именно по тази причина на Кралството би трябвало да бъде предоставена още една година след датата на излизането му от Европейски Съюз, с цел да бъде открита опция. Това е декларирал през днешния ден английският министър по въпросите за Brexit Стивън Баркли, представен от в. Independent.

„ Беше ни казано, че до 31 октомври Обединеното кралство би трябвало да даде законово изпълним текст. Алтернатива на клаузата за границата сред двете Ирландии обаче не е нужна, до момента в който изтече преходният интервал след Brexit, който е до декември 2020 г.”, споделил е Баркли.

„ Защо да рискуваме опасността за изкристализира в нежелателен резултат този ноември, когато двете страни могат да работят дружно до декември 2020 г.”, добавил е той.

Коментарът на английския министър пристигна след поставения ултиматум от страна на Франция и Финландия сложиха ултиматум на Англия до 12 дни да показа в писмена форма различно на контрактуваното сега съглашение за Brexit, като в противоположен случай ще се стигне до излизане на Кралството от Европейски Съюз без съглашение.

„ Ако до края на септември няма получени оферти, тогава е свършено”, съобщи финландският министър председател Анти Рине, чиято страна сега е ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Изказването си той направи в Париж след среща с френския президент Еманюел Макрон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР