С искане за по-чист въздух и спиране на проектите за

...
С искане за по-чист въздух и спиране на проектите за
Коментари Харесай

Екоактивисти протестират в София срещу инсталации за горене на отпадъци

С искане за по-чист въздух и прекъсване на плановете за съоръжения за горене на боклуци представители на сдруженията „ За Земята “ и „ Дишай Девня “ се събират през днешния ден в 8.30 ч пред Министерството на околната среда и водите.

Екоактивистите стачкуват срещу инвестиционните планове за нови уреди в Девня за изгаряне на боклуци. Индустриалният град Девня се трансформира в място за горене и депозиране на боклуци, сигнализира Ваня Захариева от сдружението „ Дишай Девня “. „ Затова сме тук, с цел да кажем „ стоп “, Девня не е котловина на боклука “.

Междувременно в столицата тече процедура за избор на реализатор на плана за бъдещия инсинератор на площадката на ТЕЦ-София, макар че против построяването на оборудването се водят съдебни  каузи, разяснява Десислава Стоянова от „ За Земята “. Цената на инсенератора в София е 350 млн. лева излиза наяве от публичната поръчка. Той ще създава топлинна и електрическа сила посредством изгаряне на гориво, добито от битови боклуци.

„ Една такава апаратура единствено ще способства за микса от замърсители, които имаме към този момент в града “, споделя Десислава Стоянова.

Довечера протестно шествие ще тръгне в 18:00 часа от Министерството на здравеопазването към Министерство на околната среда и водите. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР