С ироничен коментар в профила си в социалните мрежи излезе

...
С ироничен коментар в профила си в социалните мрежи излезе
Коментари Харесай

Войната между зиковисти и тотевисти – като Вартоломеевата нощ

С подигравателен коментар в профила си в обществените мрежи излезе  общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация доктор Иван Црънчев. Пиперливият език на патолога бе  провокиран   след като от партийната централа на ГЕРБ под тепетата  се оповестиха срещу пробива при Водната палата и желаеха свикването на изключителна сесия на Общински съвет в Пловдив.

Ето какво написа д- р Црънчев: „ Очаква се внасяне на предложение в Общински съвет Пловдив за отсрочване реализацията на вътрешната автомагистрала Панаир Пловдив-Чифте Баня. Същата ще докара до цялостен срив в биологичния часовник на популацията от гугутки и къртици по поречието на Марица, сигнализират зелени деятели (ДБ). На същата позиция са и фракциите на ГЕРБ, където заради зароденото им предизборно възприятие за природосъобразност и екоактивизъм, войната сред зиковисти и тотевисти прилича Вартоломеевата нощ. А листата на дърветата около бул. „ Марица-юг “ към момента носят лъх на локални избори 2023 “

Потърсен за по-подробен коментар на горещата тематика от деня доктор  Иван Црънчев добави:

„ Да не забравяме че града е завещание от многовековна история и фамозни реконструкции в идеалната градска част са на практика неосъществими. Те могат да съществуват единствено в областта на фантасмагориите в главите на Демократична България симпатизанти и деятели. Имаме белите дробове на Пловдив в лицето на тепетата и коритото на Марица и точно там би трябвало да са насоките за развиване на зелената система. Отделно имаме един 16 декара парк в кв. “ Коматево “, който е единствено идейна схема заради политически търкания за следващ мандат за власт на обособени политически субекти. Градът е стеснен за ризата, която му подписват пътните шевове, само че точно инфраструктурните решения са метода това да се преодолее.

Не бива да забравяме и обстоятелството, че през дългото си битие мостът на Марица при  Водната палата е единственият, който не е издигнат над прекръстосващото го корито на реката и също така в дългогодишната си история колело на водната палата не е съществувало. Това е единственият мост, който не е издигнат и не може да се минава под него както са останалите мостове на Марица.

В самото му начало на основаване беше истински инженерен гаф, придобило позорният прякор „ Кръговото на инженера “ или „ Фонтанът на инженера “.

Коментърът на доктор Црънчев не е изненада, още повече, че воеводите обявиха своята позиция по проблема от дълго време.

„ Дълго отлаганият инфраструктурен план за пробива при Водната палата  провокира необятна полемика. Нещо повече, деятели и проксита на избрани политически субекти в Пловдив си разрешиха да употребят тематиката като лаици и откровени пенкилери.

Отвъд политическите пристрастия и явните предизборни похвати поради наближаващия локален избор, от Вътрешна македонска революционна организация считат, че е важно  пловдивчани да получат  аргументирана и обоснована позиция когато подкрепяш даден план, и да предложиш опция и съответни решения когато гръмко го отхвърляш.

Вътрешна македонска революционна организация поддържа плана „ Пробив на водна палата – транспортен възел на две равнища за връзка на бул. „ Цар Борис III Обединител “ и бул. „ Марица – юг “, тъй като:
Проектът всъщност не трансформира по никакъв метод коритото на Марица и не въздейства върху екосистемата там. Към сегашния миг бул. „ Цар Борис III Обединител “ е най-натовареният в целия град по брой минали коли на час. В пиковите часове стойностите на излъчванията, които се отделят вследствие на престой на колите е в пъти, по отношение на това, в случай че трафикът бе поточен. Отделно количеството коли които минават е относително постоянен в работни и почивни дни по часове.
Да, в действителност конструкционно може да се дискутира неналичието на левите завои като минус. От своя страна това пък довежда до редукция на трафика в този сектор.
Развитието на нови тротоари е цялостна политика на общината а освен на сектор 100х100 метра. Кръстовищата на две равнища са неоспорим метод за преодоляване на казуса с трафика, а амортизацията на оборудванията и качеството на осъществяване са обект на надзор. Нещо повече, Пловдив за първи път ще има кръстовище на две равнища.
По принцип този бул. е планиран да извежда цялото придвижване от север на юг и назад, от автомагистралата към регион „ Тракия “ и в противоположната посока, а  не да е пресичан от хиляди кръстовища. На това трасе  трябва да има единствено две такива, на бул. “ 6 септември “ и на Сточна гара. Така е планиран още преди към 50 години, преди 15 години отново си беше по този начин. Затова би трябвало да няма леви завои. Да,  конструкционно може да се дискутира неналичието на левите завои като минус, само че това  своя страна това пък довежда до редукция на трафика в този сектор.

Аналогично  и бул. “ Васил Априлов “ би трябвало да наподобява по този метод след пробива под Централна гара- от автомагистрала „ Тракия “ към  „ Кючук Париж “ и планината.

Необходими са вътрешни автомагистрали без непотребни кръстовища. Необходими са, с цел да има по- малко тапи. Когато бъде приключен транспортният възел при Водната палата и бул. “Марица ЮГ “. От „ Скобелева майка “  ще се стига чак до регион „ Западен “  без светофари, а  оттова по околовръстното и ще се излиза отвън града за 15 минути.

Ето за какво Вътрешна македонска революционна организация ще упорства да се проектират и изградят още кръстовища на две равнища на Сточна гара и на кръстовището на Аграрния университет. Вътрешна македонска революционна организация  ще упорства и  за разширението на  ул. “ Македония “ и тя да бъде продължена до пътя за с.Марково,  защото след пробива под гарата ще се образува една огромна запушалка в регион „ Южен “. “-се споделя в формалното изказване на общинската организация на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР