С иранска ракета днес беше изстрелян първият ирански сателит местно

...
С иранска ракета днес беше изстрелян първият ирански сателит местно
Коментари Харесай

Неуспешно извеждане в орбита на първия ирански сателит

С иранска ракета през днешния ден беше изстрелян първият ирански спътник локално произвеждане, само че той по този начин и не беше изведен в орбита, както бе планувано, предадоха международните организации.

Изстрелването стана от галактическия център " Имам Хомейни " в иранската провинция Семнан, на към 230 километра югоизточно от иранската столица Техеран. Сателитът беше изстрелян благодарение на ракетата Симоргх (в превод Феникс), само че тя по този начин и не съумя да сложи информационния сателит Зафар на орбита поради ниската скорост, оповестява иранската държавна телевизия.

Изстрелването бе планувано, тъй че да съвпадне с честванията този месец на годишнината от иранската Ислямска гражданска война от 1979 година Обикновено през този интервал Иран постоянно показва нови софтуерни достижения в региона на въоръжените си сили или галактическата си стратегия и нуклеарната си стратегия.
Миналата година Иран се опита да изстреля безрезултатно два спътника, а през август иранска ракета експлодира на стартова площадка. Отделно в пожар в галактическия център " Имам Хомейни " през февруари предходната година починаха трима учени. Трите поредни неуспеха в иранската галактическа стратегия породиха съмнения за външна интервенция в нея.
Съединени американски щати настояват, че сходни изстрелвания на спътници са в нарушаване на резолюция на Съвета на сигурност на Организация на обединените нации, която приканва Иран да не подхваща никакви дейности, свързани с балистични ракети, способни да доставят нуклеарни оръжия, отбелязва Асошиейтед прес.

Иран споделя, че не желае нуклеарни оръжия и твърди, че сателитните изстрелвания и ракетните тествания не включват военни съставни елементи. Техеран също по този начин споделя, че не е нарушил резолюцията на Организация на обединените нации, защото тя единствено приканва Иран да не прави сходни тествания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР