С инвестиция за 10 милиона лева се разкриват 100 работни

...
С инвестиция за 10 милиона лева се разкриват 100 работни
Коментари Харесай

Нов завод в Пловдив преговаря с Илон Мъск за доставка на оптика

С инвестиция за 10 милиона лв. се разкриват 100 работни места в Пловдив.

Това става в новия производствено-развоен център на компания "Оптикс АД ", който беше пуснат през днешния ден в деяние, написа. Изпълнителният шеф на компанията инж. Иван Чолаков и кметът на града Здравко Димитров прерязаха лентата на новата постройка на сдружението, което само у нас създава и създава цялостната гама специфична оптика за потребностите на армията, полицията и на Европейската организация за гранична и брегова защита - Frontex. На церемонията участваха още кметът на регион "Тракия " Костадин Димитров, общинския консултант Константин Георгиев, представители на науката и бизнеса.

"Водим договаряния за доставка на наши съставни елементи за аерокосмическите стратегии на Илон Мъск ", съобщи Чолаков. Той добави, че са избрали Пловдив за разкриването на своя център, защото градът се развива динамично, а в него има доста университети, което ще ги улесни в провличането на фрагменти.

"Пловдив е едно от най-притегателните места за вложения в страната. Надявам се, че триумфите ще се множат. Поздравявам господин Чолаков за решението им. Ние като администрация вършим всичко допустимо да създадем условия за икономическа активност. Добре пристигнали при нас, чувствайте се като вкъщи си. Пожелавам ви доста триумфи! ", съобщи в приветствието си кметът Здравко Димитров.

Отец Димитър отслужи водосвет, а "министърът на смеха " Димитър Туджаров-Шкумбата, се погрижи за положителното въодушевление на присъстващите.

След това всички разгледаха новия център.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР