С инвестиция от над 2,69 млн. лв. в Плевен започна

...
С инвестиция от над 2,69 млн. лв. в Плевен започна
Коментари Харесай

Ремонтират единствената концертна зала в Плевен с близо 2,7 млн. лв.

С инвестиция от над 2,69 млн. лева в Плевен стартира главен ремонт на единствената общинска концертна зала " Катя Попова ".

Официално начало на строителството дадоха заместник-кметовете Стефан Милев и Милен Яков и ръководителят на плана Мирослав Илиев. Залата се чака да стартира да действа актуализирана в края на тази година.

Тя ще бъде преоборудвана, ще има усъвършенствана енергийна успеваемост, ще бъде налична за хора с увреждания посредством построяването на асансьор зад нея, откъм постройката на Министерство на вътрешните работи.

" Като единствена общинска зала, тя поема към две трети от събитията в града, по тази причина ще се стремим да я възобновим по-бързо, само че качествено ", сподели Стефан Милев. Той разгласи, че е получил увещание от строителите, че ще съкратят периодите и към този момент в ървят по график.

" Успяхме да осигурим осъществяването на този план, откакто направихме икономисване на средства посредством извършени други публични поръчки ", обясни заместник-кметът. Мирослав Илиев добави, че е доста значима акустиката на залата, която ще се реализира посредством обезпечаване на специфични материали.

Пристройката към нея ще има с изключение на асансьор, и стълбище за евакуация. Местата за феновете ще бъдат съвсем 250. Арх. Мариана Цветкова уточни, че се отстраняват съществуващата в този момент междинна пътека в зрителната зала и стъпалата пред сцената.

Седалките ще бъдат в цвят бордо. Осветителните тела са импорт от чужбина и няма да вършат сенки върху лицата на артистите, разясни архитектът. Официалното начало на капиталовия план беше обещано с отваряне на бутилка шампанско и плискане на менче с вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР