С иновативно събитие, което се проведе едновременно в три локации,

...
С иновативно събитие, което се проведе едновременно в три локации,
Коментари Харесай

Пощенска банка откри три банкови клона от ново поколение

С новаторско събитие, което се организира по едно и също време в три местоположения, Пощенска банка публично откри пилотните си цифрови офиси от ново потомство. След сполучливото си оперативно обединяване с Банка Пиреос България, което завърши предходната седмица, Пощенска банка слага началото на развой по цялостна промяна на своята още по-широка клонова мрежа.

Концепцията на новите офиси е подчинена на устрема за чудесно потребителско преживяване в контакта с институцията. Тя съчетава, от една страна, отделяне на зони за самообслужване, в които клиентите могат сами да правят бързо и елементарно разнообразни интервенции, а от друга - залага на по-отворен, комфортен и съвременен интериор. Новата идея за офисите на Пощенска банка дава отговор на упованията на актуалните консуматори за повече експедитивност и улеснение в банковото обслужване и опция за по-обстойна персонална консултация с банков специалист, който може да предложи съответно финансово решение.

Първите три центъра на банката от нов вид се намират в София - в Paradise Center, в The Mall и на ул. "Бели Дунав ". Те бяха открити по едно и също време от трима топ мениджъри на Пощенска банка: Петя Димитрова - основен изпълнителен шеф и ръководител на УС, Димитър Шумаров - изпълнителен шеф, основен финансов шеф и член на УС, и Асен Ягодин - изпълнителен шеф и член на УС. Интерактивна апаратура на декоративно дърво, което "оживя " по време на събитието благодарение на особено основан 3D мапинг, показа алегорично синергията сред технологиите и грижата за природата, заложена във философията за развиване на Пощенска банка.

"След обединяването с Банка Пиреос Пощенска банка към този момент е още по-голяма, по-силна и по-динамична институция, която затвърди позицията си на систематичен участник на пазара и на компания с новаторски дух, която не просто следва трендовете, а ги основава. Клоновата ни мрежа стана по-широка и започваме да я трансформираме, с цел да реализираме още по-добро потребителско преживяване, което е главният ни приоритет. С новите си цифрови клонове надграждаме положителните практики на Пощенска банка във връзка с обслужването и обезпечаването на чудесно потребителско преживяване в контакта с нас, за което единствено преди седмица бяхме отличени със злато в един от най-престижните европейски състезания в банковия бранш - The Retail Banking: Europe 2019 Awards. В изследване, което направихме с Гемиус, над 80% от потребителите споделиха, че към момента избират персоналната консултация с банков съветник за спецификите на продуктите. Тази концепция залегна в трансформацията на нашите офиси. Фокусът се измества от обичайните банкови услуги към персоналната консултация на клиента и предлагането на гъвкаво решение на съответните му консуматори, което е силата на Пощенска банка. Рутинните интервенции пък се изнасят в зоната за самообслужване, което е огромното улеснение за клиентите, тъй като им пести време и е съвременно и практично решение за тях. С новата идея за нашите офиси за следващ път потвърждаваме, че в Пощенска банка сме новаторски, съвременни и съумяваме да предлагаме добавена стойност за клиентите и обществото ", съобщи Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Пощенска банка.

С тези думи тя се обърна към гостите на събитието в Paradise Center и алегорично "преряза " цифровата led лента, с която публично откри новаторския клон. Речта й беше излъчена онлайн в останалите два нови центъра на банката, в които с речи и "прерязване " на цифрови ленти се включиха Димитър Шумаров и Асен Ягодин.

Синхронизираното разкриване на трите новаторски клона на Пощенска банка означи и сполучливото завършване на оперативното обединяване на Пощенска банка с Банка Пиреос България, което завърши на 18 ноември 2019 година и беше осъществено за рекордно къс период от по-малко от 5 месеца. С това двете банки не престават дружно напред като една институция, която ще работи под комерсиалната марка "Пощенска банка ". Водещ на събитието беше Орлин Павлов, който поздави гостите с песента "Заедно " - специфична отпратка към огромната информационна акция за обединяването на Пощенска банка и Банка Пиреос, която мина под мотото "Заедно напред ".

В трите нови клона на Пощенска банка има обособени цифрови зони за самообслужване, банкомати с депозитни функционалности и огромни сензорни (touch-screen) екрани с информация за настоящите оферти на банката и условия по банкови артикули. Там клиентите могат сами да правят информации, да заплащат битови сметки, да вършат преводи с Western Union и да сменят своя ПИН код. Те също по този начин имат опция да внасят и теглят от сметките си в банката като употребяват ATM с депозитна функционалност. Потребителите могат да получават настояща информация за артикули и услуги на банката непосредствено на огромните сензорни екрани в офисите и по този начин да оказват помощ за понижаване на използването на хартия. Поетапно зоните за самообслужване на Пощенска банка ще уголемяват предлаганите благоприятни условия като ще включват и преводи сред сметки, кандидатстване за заем и други банкови услуги.

"Стремежът ни е постоянно да задаваме трендовете на пазара. Ние в никакъв случай не сме се стремяли, изключително през последните години, да следваме нашите съперници, а тъкмо противоположното. Ние задаваме темпото, и сътворяваме нови решения, които усъвършенстват и покачват успеваемостта на банковия артикул и не на последно място - решения, насочени към клиента ", съобщи Асен Ягодин. Изпълнителният шеф благодари на своите сътрудници и изрази убедеността си, че новата обединена банка ще има още по-добри резултати за в бъдеще.

След обединяването с Банка Пиреос Пощенска банка към този момент разполага с още по-широка клонова мрежа в цялата страна от над 200 офиса и ще продължи да предлага новаторски артикули и услуги, високо качество на обслужването и гъвкави финансови решения за самостоятелни и бизнес консуматори. Пощенска банка има пазарен дял от над 10% по мярка на активи, заеми и депозити на българския пазар и упованията са тя да заеме трето място по мярка на кредитния портфейл с размер от 7.5 милиарда лева и по мярка на депозитите - с 9.3 милиарда лева Така банката затвърждава позицията си като систематична за пазара банка и водач в нововъведенията и образуването на трендовете в банковия бранш в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР