Трябва ли да разделя парите си между спестовна сметка и компактдиск?

...
С инфлацията, която отново се повиши през юли и референтният
Коментари Харесай

С инфлацията, която отново се повиши през юли и референтният лихвен процент, който в момента е на 22-годишен връх, много американци се оглеждат по-близо до финансовия си резултат. С намалената покупателна способност и по-високите лихвени проценти по заеми личните финансови съображения придобиват допълнителна тежест. Те не само трябва да търсят възможности за намаляване на разходите и укрепване на защитите, но също така трябва да проучат къде съхраняват спестяванията си. При толкова високи проценти, колкото са в момента, тези спестители, оставящи парите си в обикновена спестовна сметка, губят пари.

В момента не е трудно да се намери високодоходна спестовна сметка с лихвен процент от 4,5% или повече. Сметките за депозитни сертификати (CD) междувременно предлагат дори малко по-високи ставки. Редовните спестовни сметки в момента имат годишен лихвен процент от само 0,43%, според FDIC.

Но в коя сметка е по-добре да депозирате парите си? Или спестяващите трябва вместо това да обмислят разделянето на депозита си между сметка с висока доходност и CD?

Започнете, като проучите процентите с висока доходност тук, за да видите колко повече пари бихте могли да спечелите.

< h2>Трябва ли да разделя парите си между спестовна сметка и компактдиск?

Ето три убедителни причини, поради които може да искате да разделите депозита си между спестовна сметка и компактдиск.

Можете да поддържате известна гъвкавост

CD-тата обикновено се предлагат с малко по-високи лихвени проценти от високодоходните спестовни сметки, но това е в замяна на заключване на парите ви за пълния срок на CD. Ако го изтеглите по-рано, ще бъдете санкционирани с част (или цялата) от спечелената до момента лихва.

Но като разделите средствата си между CD и спестовна сметка с висока доходност, ще получите най-доброто от двете опции. Ще спечелите по-високата ставка, с която идва компактдискът, като същевременно ще си позволите достъп до част от средствата си с помощта на спестовна сметка с висока доходност. Тъй като високодоходните спестовни сметки работят идентично с обикновените спестовни сметки, това би трябвало да е лесен преход за повечето спестовници.

Започнете да печелите повече лихва върху спестяванията си тук сега.

Можете да позиционирате себе си за бъдещи увеличения на ставката

CD е надежден, защото скоростта, с която го отваряте, ще бъде същата скорост, с която изтича. Но тази надеждност идва в замяна на всякакви потенциални възможности за увеличаване на ставката. Ще бъдете заключени, без значение какво се случва в средата на по-големите тарифи. Спестовните сметки с висока доходност, от друга страна, имат променливи лихвени проценти. Това ще позволи на акаунта ви да расте още повече, ако ставките продължат да растат. Но ако лихвените проценти паднат, способността ви да печелите лихви ще падне с това.

Като разделите парите си между спестовна сметка и CD обаче, ще можете да печелите лихва при заключената CD ставка, докато също така си давате възможност да печелите още повече с високодоходна спестовна сметка, ако лихвените проценти се покачат отново.

Можете да подобрите финансовата си грамотност

Понякога най-добрият начин за вижте дали имате полза от нещо, като първо го опитате. Това важи и за високодоходните спестовни сметки и CD-та. Вероятно вече знаете как работи разплащателната и редовната спестовна сметка и сте добре запознати с техните ограничения. Но като разделите част от парите си във високодоходна спестовна сметка и CD, вие ще придобиете по-добро финансово разбиране, което ще ви помогне да определите по-добре най-добрия финансов път за вашите цели.

Като отворите и двата едновременно, ще се възползвате от предимствата на всеки, като същевременно ще придобиете знанията и опита, които не бихте имали, ако сте оставили парите си недокоснати другаде. Оттам можете да определите кое предпочитате най-добре (или може да осъзнаете, че искате да запазите и двете отворени едновременно).

Научете повече за вашите опции за спестявания и CD сметка тук.

The крайна сметка

Независимо дали обмисляте да депозирате $1000 или $5000 или повече, точно сега е чудесен момент да отворите спестовна сметка с висока доходност или CD. И ако не можете да избирате между двете, силно обмислете да разделите част от парите си, като отворите и двете. По този начин ще поддържате гъвкавост (и ще имате достъп до част от средствата си). Но също така ще се позиционирате така, че да печелите лихви и днешните високи лихвени проценти и да сте готови да печелите още повече, ако лихвите се покачат отново. И накрая, ще придобиете допълнителна финансова грамотност и разбиране за двата инструмента, които иначе може да не ви харесат, ако поддържате спестяванията си да печелите с редовна ставка.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР