С имейл до потребителите на функцията за родителски контрол в

...
С имейл до потребителите на функцията за родителски контрол в
Коментари Харесай

"Гугъл" спира временно родителския контрол в "Гугъл Хром"

С имейл до потребителите на функционалността за наставнически надзор в браузъра " Google Хром " (Google Chrome) компанията предизвести, че краткотрайно ще спре услугата, защото готви усъвършенствана версия, основана на мнения и рекомендации от родители.

Досегашната функционалност за наставнически надзор Chrome Supervised Users беше пусната през 2013 година, прецизират от центъра за безвреден интернет. Тя дава опция на родителите да заключват браузъра Chrome на обещано устройство, да блокират достъпа до избрани уеб сайтове и да задействат предпазено търсене за блокиране на резултати, несъответствуващи за деца.

От идната седмица потребителите няма да могат да трансформират или прибавят настройки, само че ще могат към момента да употребяват към този момент съществуващите настройки в Chromebooks, Windows, Mac и Linux.

В известието до потребителите " Google " припомня, че от март 2017 година родителите могат да употребяват и безплатното приложение за наставнически надзор за мобилни устройства Family Link, което беше пуснато през септември.

Услугата дава опция на родителите да основават профили в " Google " на своите деца, които автоматизирано употребяват предпазено търсене, пречистване на неуместно видео наличие в YouTube и в е-поща в Gmail.

Друг вид за мобилните устройства, употребени от деца, е първото българско приложение за наставнически надзор ProtectYourKid.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР