С името си против промените във военния закон застава подполковник

...
С името си против промените във военния закон застава подполковник
Коментари Харесай

Офицери се бунтуват против Каракачанов и поправките във военния закон

С името си срещу измененията във военния закон застава подполковник от запаса Петър Желев. Той показва своето мнение срещу предлагането на Министерството на защитата за увеличение на пределната възраст с три години на военнослужещи, които не са упражнили правото си да получават и пенсия.
Вижте какво пита достойният офицер:

1. Защо това повдигане на възрастта не беше направено преди четири години, когато беше признато правилото за пенсия и заплата? И тогава дефицитът на персонален състав беше огромен, което в този момент е основният претекст за повдигане на възрастта.

2. Не смята ли МО, че към 1200 военнослужащи, които през последните три години са навършили пределна възраст и не са упражнили правото си на пенсия по някакъв метод няма да бъдат ощетени с приемането на поправките в ЗОВС?

Аз като военнослужещ, който не беше упражнил правото си на пенсия до навършване на пределна възраст и останалите като мен през последните три години с две думи ще пием студена вода за вярна работа пред знамената. За информация аз бях пълководец на полигон „ Ново село “, написа още той в Otbrana.com.

Стотици са офицерите, които са застанали зад тези думи на подполковник Желев и желаят пояснение от министъра на защитата, от началника на отраната и хората към тях, които са предложили тези промени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР