С името на Сергей Станишев за председател на Европейския парламент

...
С името на Сергей Станишев за председател на Европейския парламент
Коментари Харесай

Български евродепутати за разпределението на водещите постове в ЕС

С името на Сергей Станишев за ръководител на Европейския парламент по-скоро се спекулираше, неговата кандидатура не е обсъждана в групата на социалистите. Те възразяват остро на договорката, която се приготвя. Това разяснява Петър Витанов.


Ангел Джамбазки съобщи, че се води неприличен пазарлък, без идейност и политически диалог. Той съобщи, че няма хора от Централна и Източна Европа на управителни постове.

Андрей Ковачев съобщи, че има компромис, от който никой не е удовлетворен. Социалистите не ни поддържаха в демократичната процедура за водещи претенденти. По думите му ЕНП са спечелили евроизборите и е трябвало Манфред Вебер да бъде подсилен за ръководител на Европейската комисия.

Илхан Кючюк съобщи, че транснационалните листи не са допустими за дребните страни. Има смисъл да се беседва за това кой ще е ръководител на Европейска комисия - в случай че има ясно изявена кандидатура, само че и транснационални листи. Манфред Вебер не изложи своята визия за Европа. В него не видяхме претендента, който ще реши проблемите на Европа, добави Кючюк.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР