С името на Сергей Станишев за кандидат за председател на

...
С името на Сергей Станишев за кандидат за председател на
Коментари Харесай

Петър Витанов: Съзирам германо-френско съглашение в Брюксел в ущърб на останалите държави

" С името на Сергей Станишев за претендент за ръководител на Екологичен потенциал се спекулираше, защото неговата кандидатура не беше разисквана на съвещанието на групата на европейските социалисти. Председателят на групата на S&D издигна друга кандидатура, която необятно бе разисквана. Всяко име, което беше забъркано за постове, изгуби своите шансове, в това число и за поста ръководител на Екологичен потенциал. "

Това сподели пред Българска национална телевизия евродепутатът от Българска социалистическа партия и лидер на групата на българските евросоциалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов от Страсбург. Той изясни, че групата на социалистите остро е възразила против договорката с имена за постовете на върха на Европейски Съюз.

" Групата ни е мощно неудовлетворена от тази пакетна договорка. Моето персонално мнение е също на тази позиция. Съзирам германо-френско споразумение в ущърб на останалите страни, изключително против тези от Източна Европа. Екологичен потенциал беше трансфорат в придатък, който да легитимира решенията на Съвета ", съобщи от Страсбург Петър Витанов. Той добави, че не трябва да се не помни, че Екологичен потенциал е най-легитимният европейски орган, който се избира директно от всички европейски жители. " Що се отнася до поста ръководител на Екологичен потенциал, ние, от групата на Европейските социалисти и демократи, няма по какъв начин да не подкрепим наш представител. Това напълно не значи, че се съгласяваме с останалите препоръчани имена на високите позиции ", коментира Витанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР