С Имало едно време в Холивуд Брад Пит, Леонардо ди

...
С Имало едно време в Холивуд Брад Пит, Леонардо ди
Коментари Харесай

Новият златен триъгълник в киното: Тарантино, Пит и Ди Каприо

С „ Имало едно време в Холивуд " Брад Пит , Леонардо ди Каприо и Куентин Тарантино заформят нов златен триъгълник в света на огромното кино. Не единствено поради ореола, основан към личността на всеки един от тях.

 
Към безспорния гений и на тримата вървят още куп предизвикателни и предизвикващи американския уау-ефект качества - непокорен характери, богати биографии, полово лъчение, милиони фенове и персонални истории, от които се интересуват всички. А когато тази база данни е умножена по три, триумфът е неминуем. Доказателството - най-силният старт на филм в досегашната кариера на Тарантино и доказаната към този момент информация, че Пит и Ди Каприо ще вземат участие и в идващото му създание. Дебютът на този актьорски дует в киното пък е следващият плюс в графата " Гениален ", където нееднократно е поставян режисьорът на " Криминале ".
 
" Имало едно време в Холивуд " е и драма, и екшън, и комедия, и уестърн, и крими ( нале ), и всичко в този тарантинов миш-маш е поднесено с премереност и даже финес, макар препратките и макар дължината - близо три часа. И макар " големия " гаф с новия часовник на героя на Пит, режисьорът с удивителна достоверност се впуска в живота на Холивуд половин век обратно, с цел да покаже в детайлности епохата и нейните запазени марки - апогея на хипарския дух, разврата, опиатите, първите мощни години на цветното кино и цвета на Холивуд.

 
Бившата звезда от ефирен уестърн Рик Далтън (Леонардо ди Каприо) се надява да възвърне кариерата си като се трансферира в киното. Същите упоритости има и тогавашният му дубльор Клиф Буут (Брад Пит). Плановете на двамата се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със ориста на съседката на Рик - Шарън Тейт (Марго Роби). В тази лента Брад Пит доста припомня на младия Робърт Редфорд отпреди 30 години, и това недвусмислено се връзва с духа на кино лентата и някои от второстепенните функции, изиграни от колосите Ал Пачино, Брус Дърн и Кърт Ръсел. Тук са и по-младите им сътрудници Тимъти Олифант, Тим Рот, Дакота Фанинг. Това е и последният филм с присъединяване на Люк Пери, който се превъплъщава в ролята на Уейн Маундър (канадски артист, пробил в американските сериали в края на 70-те години).
 
" Имало едно време в Холивуд " е завой, който може да се направи единствено с висшия пилотаж на експерти като Тарантино. От блудкавото звучене на множеството ленти за тази ера, снимани по третокласни пътища, той прави завой към автомагистралата на огромното и мъдро кино, с цел да остави нескончаем послевкус в фена.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР