С идването на Русия мирният живот в Херсон започна да

...
С идването на Русия мирният живот в Херсон започна да
Коментари Харесай

Експерт: Херсон може да стане част от Русия само след Луганск и Донецк

С идването на Русия мирният живот в Херсон стартира да се усъвършенства, до момента в който военните дейности не престават в Украйна. Ако в този момент се организира референдум, болшинството от популацията ще поддържа присъединението към Русия. Това съобщи някогашният народен представител от Върховната Рада на Украйна Олег Царев. По-рано новите управляващи в Херсон взеха решение да се извърнат към Москва с молба да одобри района в състава на Русия.

„ В същото време, в случай че се организира подобаващ референдум на територията на Херсонска област, аз съм сигурен, че хората биха дали своят вот „ за “. В последна сметка, до момента в който не престават военните дейности в Украйна, в следения от Русия Херсон към този момент се открива кротичък живот “, заключи Царев.

„ Ако управлението на Херсонска област одобри, че сходно решение ще бъде взето с един декрет въз основа на послание до президента на Русия, може да има основателни аргументи за това “, споделя различен някогашен народен представител от Върховната Рада Алексей Журавко, който неотдавна се върна в Херсон от Русия.

„ Може би имат данни от социологически изследвания. Освен това разбираме по какъв начин се държи Украйна през днешния ден. Така че хората от Херсон просто са в заплаха. Това е напълно друга обстановка, в сравнение с през 2014 година с Крим “, приключи Журавко.

По-рано заместник-ръководителят на Херсонската регионална военно-гражданска администрация Кирил Стремоусов разгласи желанието на управляващите да се извърнат към президента Владимир Путин с искане за включването на района в състава на Русия. „ Град Херсон е Русия, на територията на Херсонска област няма да бъде основана ХНР (Херсонска национална република – б.р. ПОГЛЕД), няма да има референдуми. Това ще бъде един единствен декрет въз основа на обръщението на управлението на Херсонска област до президента на Руската федерация и ще има искане за включването на района като пълновръстен район на Руската федерация “, цитира РИА Новости Стремоусов.

Стремоусов даде обещание също, че районът ще премине напълно към съветското законодателство до края на годината.

В отговор представителят на президента Дмитрий Песков сподели, че ориста на района би трябвало да се взема решение от локалните поданици. „ Разбира се, дали да бъде подобен апел или не, жителите на Херсонска област въпреки всичко би трябвало да решат - това е първото нещо. И жителите на Херсонска област също би трябвало да дефинират ориста си. Разбира се, този въпрос би трябвало да бъде ясно и деликатно тестван и оценен от адвокати и юридически специалисти, тъй като, несъмнено, сходни съдбоносни решения би трябвало да имат безусловно ясна правна основа, правна аргументация и да бъдат безусловно законни, както беше в тази ситуация с Крим, “, сподели представителят на Кремъл.

Да се реши ориста на Херсонска област посредством референдум по-рано беше препоръчано от секретаря на Генералния съвет на " EР " Андрей Турчак. В същото време той прикани " да не изпреварваме себе си " по този въпрос. Според Турчак в този момент най-важното е да се реши въпросът с филантропичната помощ и естествената подготовка за зимата, тъй че всички комунални системи, цялата градска инфраструктура на Херсон да работят като обединен механизъм.

Припомняме, че съветските войски влязоха в Херсон на 24 февруари. По-късно те поеха контрола над цялата Херсонска област. Съобщава се също, че в прилежащата Запорожка област стартира подготовката за прекосяване към обществени заплащания в рубли.

Превод: ПИ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР