С идването на късната есен започнаха температурните промени, а това

...
С идването на късната есен започнаха температурните промени, а това
Коментари Харесай

За по-силен имунитет: Кисело зеле, вместо лимони

С идването на късната есен започнаха температурните промени, а това за жалост въздейства зле на имунитета. Правилното хранене е един от методите да се оправим с досадните настинки и затрудненията след тях, изясняват пред РИА Новости диетолози.

В храната ни би трябвало да участва доста витамин С. За това е добре да наблегнем на цитрусовите и горски плодове. Колкото и необичайно да звучи за някои обаче, витамин С в огромни количества има не в лимоните и портокалите, а в киселото зеле и алените чушки. Нивата на потребния витамин там са близо 10 пъти по-големи, в сравнение с в цитурсите, изяснява диетологът Сергей Облажко.

„ Киселото зеле също е и натурален пробиотик, защото е ферментирал артикул. Той модулира имунитета ни посредством храносмилателната система, производството на имунни фактори от чревната стена “, изяснява Облажко.

Съветът на лекарите е да не подценяваме и бета-каротина, който се намира в блестящо оцветените зеленчуци, и който също е потребен за имунитета. „ Яжте зеленчуци, съдържащи бета-каротин, който подтиква имунната система да създава кафези убийци, които убиват микробите.

Бета-каротинът е значим съставен елемент за поддържане на имунната система. Червени, лилави, оранжеви и жълти плодове и зеленчуци ще ви набират задоволително бета-каротин. Имайте поради, че е по-добре да ги консумирате сурови или след лека топлинна обработка ”, поучават експертите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР