С хеттрик на Килиан Мбапе Пари Сен Жермен победи Монако

...
С хеттрик на Килиан Мбапе Пари Сен Жермен победи Монако
Коментари Харесай

В шампионски мач Пари Сен Жермен сломи Монако

С хеттрик на Килиан Мбапе Пари Сен Жермен победи Монако с 3:1 в финален мач от 33-тия кръг на френското футболно състезание.

Парижани, които по-рано денем завоюваха осмата си купа във Франция след равенството сред преследвача Лил и Тулуза, се забавляваха на терена и разумно стигнаха до експресивен триумф за наслада на феновете, изпълнили трибуните на "Парк де Пренс ".

Първата заплаха пристигна пред вратата на Пари Сен Жермен, само че Лопес пропусна да накаже Ареола в 7-ата минута на срещата.

Вратарят на Монако Даниел Субашич получи контузия в 13-ата минута на срещата и беше сменен от Беналио.

Тулуза оказа помощ на Пари Сен Жермен за купата

Мбапе откри резултата още в 15-ата минута, когато надбяга бранителите на Монако и от близка отдалеченост бе прецизен. Младият французин повиши на 2:0 в 38-ата минута, завършвайки с техничен удар подаване на Дани Алвеш, а 10 минути след почивката осъществя за трети път, още веднъж след пас на Алвеш. Мбапе пропусна и други преференциални благоприятни условия пред вратата на противника.

Предрешили изхода на срещата, домакините смъкнаха много оборотите и това даде много шансове на Монако. Гостите обаче пропускаха възможностите си, само че въпреки всичко след неточност в защитата на парижани Головин се разписа в 80-ата минута, реализирайки почетното попадение за тима си.

Къде е Пари Сен Жермен?

Пет кръга преди края на сезона в Лига 1 ПСЖ има 84 точки, с 19 повече от втория Лил, който е с 65. Монако е на 16-о място с 32 точки.

В игра за парижани се завърна бразилският нападател Неймар, който от януари до в този момент лекува травма в глезена.

Шампионите на Франция играха в мача с Монако със специфични фланелки със стилизирано изображение на Нотр Дам на предната им страна. По-рано тази седмица признакът на Париж бе обзет от голям пожар и огромна част от него изгоря.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР