С грандиозен спектакъл на операта Трубадур“ от Джузепе Верди за

...
С грандиозен спектакъл на операта Трубадур“ от Джузепе Верди за
Коментари Харесай

За четвърти път опера на стадиона в Стара Загора

С величествен театър на операта „ Трубадур “ от Джузепе Верди за четвърти път Държавна опера - Стара Загора, ще показа своя продукция на стадиона. Заглавието е измежду най-обичаните и предстоящите от феновете на оперното изкуство. Спектакълът, който ще бъде показан на 7 юли от 21 часа, ще бъде с ефектна визия и истинска постановка.
Режисьорът Огнян Драганов още веднъж залага на сериозен солистичен състав за четвъртото издание на самодейността " Опера на стадиона ". В ролята на Манрико феновете ще видят международно приетият сръбски тенор Зоран Тодорович, който ще гостува за трети път в режисура на Старозагорската опера. През 2017-а той беше Туриду в операта „ Селска чест “ на Маскани, с който първият извънстолично оперен спектакъл взе участие Летния сезон на българските оперни театри Царевец във Велико Търново, а предходната година беше Канио в „ Палячи “ под купола на Цирк „ Балкански “.
В ролята на граф Ди Луна оперните почитатели ще видят Кирил Манолов, а Азучена ще бъде Даниела Дянкова. Солистка на локалния оперен спектакъл Елена Баръмова ще се превъплъти в ролята на Леонора. В представлението ще вземат участие и други солисти, оркестърът под палката основния диригент Ивайло Кринчев и хорът на Държавна опера - Стара Загора, с диригент Младен Станев, представители на Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-Тур “, деца от съдружие „ Свят без граници “. Сценографията е на художника на операта Тодор Демеров, а дизайнер на костюмите - Денис Иванов.
В лятната си стратегия под надпис „ Изкуството не излиза в отпуск “ Държавна опера - Стара Загора, обичайно ще има прояви на сцените на Кукления спектакъл, на Регионалната  библиотека „ Захарий Княжески “ и на Античния конгрес. Ново предизвикателство ще бъдат новопостроената сцена в амфитеатъра на Етнографски комплекс „ Дамасцена “ край павелбанското село Скобелево и двора на Къщата на архитекта. През летния сезон артистите на операта ще имат гостувания в разнообразни градове и ще се включат в третото издание на „ Летните вечери на операта и балета „ Баба Вида “ във Видин през август.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР