С грандиозен скандал започна днешното онлайн заседание на Висшия съдебен

...
С грандиозен скандал започна днешното онлайн заседание на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Ще се превърне ли музикален клип в своеобразен линч за председателя на ВКС Лозан Панов?

С величествен скандал стартира днешното онлайн съвещание на Висшия правосъден съвет (ВСС) – поради метода, по който в дневния ред беше включена точка за прословутия към този момент музикален клип, сниман в Съдебната палата.
Отново доста ясно си пролича разделянето във Висш съдебен съвет – по-голямата група там е обединена към властовите структури, чийто формален представител е правосъдният министър Данаил Кирилов, основният прокурор Иван Гешев, който не участваше и представляващия Съвета Боян Магдалинчев. По-малката група е единствено от съдийската гилдия – отпред е ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, дружно със съдиите Атанаска Дишева и Олга Керелска.
На процедура днешното разискване търсеше дали Панов носи някаква виновност – като началник на Върховен касационен съд. Обаче се оказа, че не всички членове на Висш съдебен съвет разполагат с нужните за разискването документи – в това число контракти. А групата към Панов се оплака, че да вземем за пример не е редно да вземем за пример да не е качен договорът, подписан с продуцента на клипа. Атанаска Дишева попита Магдалинчев по какъв начин е присъединил изключителната точка за разискване – единствено " устно ” или в писмена форма, като тя видя неналичието на документално предложение за нарушаване на правилника и изиска време да се запознае с всички нужни материали, без Данаил Кирилов да ѝ споделя какъв брой време ще ѝ нужно да се запознае (10 минути). " Снощи ми пристигна концепцията да я внеса като точка в дневния ред ", отвърна Магдалинчев, тъй като " не знам какъв брой публицисти ми се обадиха по този въпрос ".
В последна сметка с 20 гласа " за " и при " срещу " единствено от Лозан Панов и Атанаска Дишева точката влезе на разискване. Заседанието продължава след 10 минути.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР