С гордо вдигната глава и с чувство на изпълнен дълг

...
С гордо вдигната глава и с чувство на изпълнен дълг
Коментари Харесай

Николай Митов: Тръгвам си с чувство на изпълнен дълг

С гордо вдигната глава и с възприятие на изпълнен дълг приключвам контракта си с ФК Хебър.
Това разгласи към този момент някогашният старши треньор на новаците в елита Николай Митов.

Когато през есента на 2018-та година получих покана от Иван Папазов да стана треньор на Хебър една от фантазиите ми бе да върна този тим в групата на „ майсторите ”, тъй като през 1991 година влязох там като футболист и знам по какъв начин пазарджишката вярна и милееща за тима аудитория жадуваше това да се случи още веднъж. Първата и наложителна цел пред мен бе да вкараме отбора в „ Б ” група, а по-късно да се задържим там и в следствие да станем незаобиколим фактор, с който всеки да се преценява.

Когато изпълнихме и последното, по натурален метод нещата се случиха тъй че да стигнем до най-високото равнище – Първа лига. За всичко това ни бяха нужни 3 години. Благодаря на всички футболисти, които упражнявах през това време, както и на сътрудниците от спортно-техническия щаб. Благодаря на почитателите ни за поддръжката през всичките тези месеци. Минахме през всевъзможни премеждия, само че краят бе благополучен за всички ни, тъй като върнахме Хебър в елита след 21 години очакване. Благодаря на кмета Тодор Попов за моралната поддръжка и за финансовата прехрана на клуба от страна на Община Пазарджик, без която сегашния футболен план не би станал факт. Накрая, само че не на последно място изричам благодарностите си на спортният шеф и член на УС Иван Папазов, който ме предложения да се върна в Пазарджик през 2018-та и до дъно вярваше в моите сили и благоприятни условия.

В тази връзка единствено мога да кажа, че съм имал привилегията, която малко на брой сътрудници, изключително в България са получавали – от страна на управлението да работя в спокойна среда, с дълготраен заем на доверие, който не е бил ревизиран от една, две или три несполучливи срещи. Това е най-големият проблем на българските треньори. В дълготраен проект се видя, че това се отплаща с забележими резултати.

Той добави, че първото му предпочитание е било да продължи контракта си с Хебър и след 30 юни, само че след по този начин стеклите се условия ще би трябвало да продължи професионалния си път на друго място С напускането на Митов се отваря действен прозорец, тъй че неговият правоприемник да моделира по собствен метод и усет, както селекцията на отбора, по този начин и проекта за лятна подготовка. Николай Митов напуща Хебър след 3 години и 8 месеца отпред на клуба от Пазарджик. През това време Митов вкара тима на първо време от Трета във Втора лига, а по-късно и в елита на българския футбол, което изрично го прави най-успешният треньор на клуба след началото на новото хилядолетие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР